Германия ще плати 28 милиона евро обезщетение на близките на

...
Германия ще плати 28 милиона евро обезщетение на близките на
Коментари Харесай

Германия ще плати 28 млн. евро обезщетение на семействата на жертвите от Мюнхен 1972

Германия ще заплати 28 милиона евро обезщетение на околните на починалите в терористичен акт спортисти и треньори на Израел по време на Олимпийските игри в Мюнхен през 1972-ра година. След няколко дни се навършват 50 години от трагичните събития, а съгласно източник от държавното управление на страната двете страни са постигнали единодушие и " компромис ".

Така околните на жертвите, които бяха споделили, че ще бойкотират възпоменателната гала в Мюнхен в понеделник, въпреки всичко ще участват на събитието, заяви представителят на немското държавно управление Щефен Хебещрайт.

Постигнатата сделка бе приветствана от президентите на двете страни Исак Херцог (Израел) и Франк-Валтер Щайнмайер (Германия). " Чувстваме благополучие и облекчение, че това историческо конкретизиране, самопризнание и отплата бяха реализирани, малко преди 50-та годишнина и преди визитата на президента на Израел в Германия. Това съглашение няма да излекува всички рани, само че отваря вратите сред нас. С това съглашение немската страна признава своята отговорност и голямото страдалчество на убитите и техните близки ", се споделя в взаимно изказване на двамата държавни глави.

На 5 септември 1972 година по време на Олимпийските игри в Мюнхен палестинската терористична организация " Черен септември " убива петима състезатели и шестима треньори от олимпийската делегация на Израел. По време на офанзивата умира един немски служител на реда и петима души от " Черен септември ". /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР