Германия ще номинира университетската преподавателка Изабел Шнабел за член на

...
Германия ще номинира университетската преподавателка Изабел Шнабел за член на
Коментари Харесай

Германия ще номинира Изабел Шнабел за член на управителния съвет на ЕЦБ

Германия ще номинира университетската преподавателка Изабел Шнабел за член на управителния съвет на Европейската централна банка (ЕЦБ), заяви през днешния ден осведомен източник, представен от Ройтерс.

Шнабел, която предишния месец отбрани ЕЦБ на фона на множеството рецензии за най-новия пакет тласъци на банката, ще стане втората жена в 25-членния директорски съвет след новия президент на институцията.

Изабел Шнабел, която е член на немския съвет на икономическите специалисти (известен като "Съвета на мъдреците " - бел. ред.), ще размени Сабине Лаутеншлегер, която подаде оставка от управителния съвет на ЕЦБ предишния месец, откакто несполучливо се опълчи на политиката на тласъци на финансовата институция.

Макар членовете на съвета на ЕЦБ да се назначават от европейските водачи, Германия де факто има непрекъснато място в управителния съвет на ЕЦБ, тъй че нейният претендент на процедура има обезпечено утвърждение, отбелязва Ройтерс.

Шнабел, която е посочена за закостенял политик и специалист по паричната политика, съобщи предишния месец, че най-новият пакет от тласъци на ЕЦБ е прекомерно огромен, само че е в пълномощията на банката.

Президентът на Бундесбанк (Bundesbank) Йенс Вайдман намерено подлага на критика решението на ЕЦБ, само че Шнабел отбрани банката, предупреждавайки, че прекомерните рецензии ще подкопаят доверието в институцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР