Германия ще изпрати помощ в регионите, пострадали от разрушителното земетресение

...
Германия ще изпрати помощ в регионите, пострадали от разрушителното земетресение
Коментари Харесай

Берлин, Париж и Варшава обещаха помощ на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия


Германия ще изпрати помощ в районите, потърпевши от разрушителното земетресение в Турция и Сирия, което взе стотици жертви. Това съобщи федералният канцлер Олаф Шолц, съобщи Франс прес.

" Следим, потресени, новините за земетресението в граничната зона сред Турция и Сирия. Броят на жертвите безспирно пораства. Скърбим дружно със фамилиите им и тръпнем в вяра за останалите затрупани. Германия, несъмнено, ще изпрати помощ ", увери канцлерът в " Туитър ".

Франция е " подготвена да даде незабавна помощ на популацията " в Турция и Сирия, съобщи в " Туитър " френският президент Еманюел Макрон, като изрази съпричастност към опечалените близки на починалите, написа Българска телеграфна агенция.

" Изразих откровени съболезнования към моя турски сътрудник Мевлют Чавушоглу, страната му и турския народ ", уточни в Туитър, обещавайки помощ от Франция, главата на френската дипломация Катрин Колона, представена от ТАСС. Тя не разяснява последствията за Сирия, добавя организацията.

Във връзка със земетресението в Турция и молбата на турските управляващи за помощ предложих да се изпрати на място заздравен издирвателно-спасителен екип, съобщи в Туитър полският вътрешен министър Мариуш Камински.

Той изясни, че става дума за екип от 76 спасители и 8 кучета. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР