Германия се стреми към по-голямо военно влияние и по-силен в

...
Германия се стреми към по-голямо военно влияние и по-силен в
Коментари Харесай

Зигмар Габриел: Европа не може да е единствен вегетарианец в свят на хищници

Германия се стреми към по-голямо военно въздействие и по-силен в това отношение Европейски съюз. Това е един от изводите след Мюнхенската конференция, чиято съществена тематика бе сигурността на Европа.

Германският министър на защитата Урсула фон дер Лайен разгласи, че страната ще стартира да отделя повече средства за своята войска и усили бюджета за защита.

В същото време министърът на външните работи Зигмар Габриел, пък не изключи военно решение на проблеми, които засягат Европейския съюз и се разгласи за по-силна роля на Брйюксел на интернационалната сцена.

„ Никой не би трябвало да се пробва да раздели Европейски Съюз - нито Русия, нито Китай, нито Съединени американски щати. Европейският съюз е убеден сътрудник, който желае да сътрудничи със Съединени американски щати на основата на взаимно доверие и пълноправие, не като почитател. Европа се нуждае от единно показване на ползите си в света. Никога не би трябвало да се лимитира единствено до боен метод, само че също по този начин не би трябвало да се отхвърля изцяло от него. Ролята на единствен вегетарианец би била доста сложна в един свят на хищници ", разгласи Габриел, представен от БНР.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР