Германия се подготвя за влошаване на епидемията от маймунска шарка,

...
Германия се подготвя за влошаване на епидемията от маймунска шарка,
Коментари Харесай

Германия се запасява с ваксини заради маймунската шарка

Германия се приготвя за утежняване на епидемията от маймунска шарка , оповестява " Ройтерс ".

Страната е поръчала 40 000 дози ваксина Imvanex против едра шарка на Bavarian Nordic.

Здравният министър Карл Лаутербах изясни на конференция, че към този момент за преодоляване на огнището се разчита на интервал на изолираност на инфектираните от минимум 21 дни.

По информация на немския институт по инфекциозни заболявания " Роберт Кох " до момента в Германия са регистрирани пет случая, като всички инфектирани са мъже.

Случаи на маймунска шарка към този момент са доказани в редица страни , измежду които Англия, Испания, Белгия, Франция, Швеция, Италия, Германия и Канада.
 СЗО бие паника поради маймунската шарка
СЗО бие паника поради маймунската шарка

Свиква се изключително експертно съвещание

Става въпрос за рядка вирусна зараза, която се предава и сред хората. Обикновено болестта протича леко и множеството хора се възвръщат до няколко седмици, само че при някои хора могат да настъпят затруднения.

Експертите прецизират, че маймунската едра шарка не се смята за зараза, излъчена по сексуален път, само че може да се популяризира при непосредствен контакт със инфектиран човек.

Сред признаците са висока температура, главоболие, мускулни болки, болки в гърба, увеличени лимфни възли, настинка и безсилие . Може да се появи обрив, който постоянно стартира от лицето, след което се популяризира по други елементи на тялото.
 Учените са озадачени от разпространяването на маймунската шарка на Запад
Учените са озадачени от разпространяването на маймунската шарка на Запад

Огнищата в Африка нормално са в селски региони при непосредствен контакт със инфектирани плъхове и катерици, не в градове
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР