Германия се надява за отваряне на страната след коронавирусните ограничения

...
Германия се надява за отваряне на страната след коронавирусните ограничения
Коментари Харесай

Меркел предупреди: Едва през лятото Германия може да се върне към нормалност!

Германия се надява за отваряне на страната след коронавирусните ограничавания през втората половина на май, съобщи Асошиейтед прес.

Началникът на канцеларията на немския канцлер Ангела Меркел - Хелге Браун, сподели, че е доста песимистичен във връзка с въпроса за пътувания към Великден, който се пада по католическия календар в първия уикенд на април. Според Браун може да има доста разхлабване на рестриктивните мерки върху пътуванията и развлекателните действия от Петдесетница нататък.

Тази година Петдесетница се пада по католическия календар на 23 май, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според ръководителя на канцеларията на Меркел Германия може да се върне към цялостната нормалност през лятото, в случай че производителите на ваксини спазят обещанията си за доставки и в случай че няма нови разновидности на ковид, които пораждат въпроси за цялостния триумф на имунизационната акция.

В Германия до момента с първа доза са инжектирани 5,7 % от популацията, а с две дози едвам 2,8 %.

В страната се популяризира английският вид на вируса, което е причина да няма спад в броя на новите случаи на болест макар взетите ограничения.

На 3 март Меркел и провинциалните министър председатели се договориха да удължат ограниченията на локдауна до 28 март, само че начертаха пътна карта за облекчение на някои правила в региони с по-ниско разпространяване на болестта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР