Германия реши хората под 60-годишна възраст, които са имунизирани с

...
Германия реши хората под 60-годишна възраст, които са имунизирани с
Коментари Харесай

Редките и застрашаващи живота странични ефекти при ваксините срещу коронавирус - политиката удря

Германия реши хората под 60-годишна възраст, които са ваксинирани с първа доза ваксина против ковид на AstraZeneca (оксфордската ваксина) да не си поставят втора доза от същата ваксина, както и да не продължава приложението на препарата въобще (, само че временно). Нещо повече – рекомендацията на Германската имунизационна комисия (STIKO) към Института " Роберт Кох " е втората доза да бъде с РНК ваксина, т.е. или на Pfizer/BioNTech, или на Moderna, като следва тази доза да се приложи 12 седмици, откакто е поставена дозата от AstrZeneca, съобщи Reuters. Положението се води краткотрайно.
Препоръката е невиждана, защото до момента не са известни резултати от клинични изследвания какво би се случило при такова приложение на ваксини против ковид. В началото на февруари беше публично оповестено, че, при което 800 доброволци ще си сложат първо имунизацията на Pfizer/BioNTech ( " Комирнати " ), а след 12 седмици ще бъде приложена 1 доза ваксина на AstraZeneca. Тече и изследване какъв е резултатът от композиция сред оксфордската ваксина и съветската " Спутник V ". Само че в този случай и двете ваксини са създадени по една и съща технология - векторни са, въз основата на аденовирус, който е преносител на информацията, нужна на клетките ни да се научи по какъв начин да дава имунен отговор на ковид.
 Какъв е рискът от странични резултати при имунизациите, утвърдени за потребление в Европейския съюз? Какъв е рискът от странични резултати при имунизациите, утвърдени за потребление в Европейския съюз?
От въвеждането в приложимост до днешна дата, имунизацията на AstraZeneca и Оксфордският университет е посочила странични резултати при към 0,3...
По отношение на рисковете, свързани с слагането на два разнообразни вида ваксини, ръководителят на непрекъсната имунизационна комисия Томас Мертенс съобщи пред Spiegel, че опити върху животни са посочили, че имунната реакция в сходен случай е идентична. Засега обаче не е научно потвърдено какъв брой висока отбрана се обезпечава в този случай при хора.
Решението на Германия несъмнено е доста изненадващо, само че то идва, откакто страната реши да спре имунизацията на AstraZeneca поради извънредно редки случаи на тромбоза, най-много венозна тромбоза на мозъка. Статистиката от Германия на церебрална венозна тромбоза след сложена ваксина против ковид на AstraZeneca сочи, че реакцията най-често се демонстрира в интервал от сред 4 и 16 дни. В 40% от случаите там завършекът е съдбовен, а има 31 случая на разнообразни типове тромбоза при 2 700 000 имунизирани, т.е. жестоко 1 на 90 000 .
Към тази статистика обаче има и още няколко. Европейската организация по медикаментите (EMA) на тромбоза от целия свят след поставяна на оксфордската ваксина. 14 от тях са смъртни, а съгласно данните на EMA при 4,8 души на 1 000 000 в целия свят има реакция на тромбоза , като в Европейската икономическа зона са 44 при 9 200 000 дози т.е. жестоко 1 на 210 000 , само че заключението на EMA е, че изгодата от имунизацията надалеч надвишава възможна щета. сочи 30 известия за тромбози при 18 100 000 сложени дози ваксина на AstraZeneca ! Но в Германия има 31 случая при 2 700 000 сложени дози , което повдига въпроса дали разликата е единствено поради това в какви възрастови групи е слагана имунизацията (в Германия имунизацията в началото се слагаше единствено на хора под 65-годишна възраст), или има други фактори. В немските медии, освен това освен профилирани, на дневен ред излезе въпросът, че страната е на челно място в света по банкет на противозачатъчни, а това усилва съществено риска от тромбоза, настрана има полемика и какъв брой от потърпевшите са пушачи, което е утежнителен фактор. Поверителността на медицинските данни при случаите на тромбоза след сложена ваксина обаче не разрешава точна медийна оценка.
Известно е, че болшинството случаи на тромбоза са при млади дами, а на 9 случая от Германия и Австрия сочи, че след приложение на имунизацията е развито положение хем на кръвни съсиреци, хем на тромбоцитофения т.е. доста огромно разреждане на кръвта. 8 от тези 9 случая са при дами, междинната възраст на пациентите е 36 години – най-младата е на 22 години, най-възрастната е на 49 години, а тромбозата поражда в границите на сред 4 и 16 дни след слагане на имунизацията. Заключението на проучването, което не е доказано от самостоятелен теоретичен екип , е, че положението наподобява на доста рядка реакция при предозиране с хепарин, само че серологичният профил е друг от този, който се следи при предозиране с хепарин, а и никой от пациентите не е пил хепарин. 7 от случаите са на церебрална венозна тромбоза, 1 е белодробна емболия. 4 от деветте пациенти умират.
 Ваксините против ковид - при дамите има повече нежелани реакции? Ваксините против ковид - при дамите има повече нежелани реакции?
Съобщенията за една от имунизациите против ковид напоследък провокират паника. Тежките случаи на доста рядка тромбоза на ве...
Същевременно обаче, просторен материал на тематика за какво е толкоз мъчно да се потвърди директна връзка сред рядко здравно събитие и ваксина. В него е приложена статистика от Съединени американски щати за имунизациите против ковид на Pfizer/BioNTech и Moderna. За първата, т.е. " Комирнати ", статистиката сочи 5 случая на 1 000 000 сложени дози на анафилактичен потрес , т.е. животозастрашаващо положение. За Moderna статистиката е 3 случая на 1 000 000 дози . Изглежда случаите се появяват най-вече при дами и при хора, които в предишното са имали мощни алергични реакции. А статистиката за кръвните съсиреци при оксфордската ваксина в международен мащаб и тази за анафилактичен потрес при " Комирнати " в Съединени американски щати е на процедура идентична .
Съгласно,. При нито една ваксина против ковид не е следено и докладвано животозастрашаващо положение, което даже да се приближава до това съответствие! Що се отнася до Германия, припомняме, че BioNTech е немска компания.
За край – имунизацията против полиомиелит, която се ползва от десетилетия, също има необичаен и рисков непряк резултат – заболяването се развива един път на 2 400 000 случая. Никъде по света имунизацията не е спряна от приложимост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР