Германия реши днес да бъдат наложени ограничения на неваксинираните, за

...
Германия реши днес да бъдат наложени ограничения на неваксинираните, за
Коментари Харесай

Германия: Ограничения за неваксинираните и задължителни ваксини

Германия реши през днешния ден да бъдат наложени ограничавания на неимунизираните, с цел да се понижи дневният приръст на инфектираните с ковид и да се възпре разпространяването на новия му вид Омикрон, съобщи Ройтерс.

Канцлерът в оставка Ангела Меркел и бъдещият ѝ правоприемник на поста Олаф Шолц са се споразумели с държавните управления на 16-те федерални провинции неимунизираните да бъдат лишени от правото да посещават всички търговски обекти като се изключи магазините за хранителни артикули, аптеките и хлебарниците.

Те са се договорили също националният парламент да одобри закон за наложителната имунизация против Covid.

" Положението е доста съществено ", сподели Меркел на взаимна конференция с Шолц, който се чака да бъде определен за канцлер идната седмица от Бундестага. По думите ѝ броят на инфекциите се стабилизира, само че остава прекомерно висок.

Днес бе обявено, че през последното денонощие в Германия са били регистрирани повече от 73 хиляди нови случая с ковид и са умряли 388 души с диагноза Covid-19.

Ваксинираните в страната са близо 69 на 100, което е към междинното за Европейски Съюз, само че надалеч под равнищата в Португалия или Ирландия, уточни Ройтерс.

По-рано в четвъртък изпълняващият длъжността немски министър на опазването на здравето Йенс Шпан акцентира нуждата от въвеждане на ограничавания за неимунизираните хора.

" Важното е да има локдаун, по този начин да се каже, за неимунизираните ", сподели той пред немската телевизия Цет Де Еф. Според него огромният брой неваксирани " е предизвикателство за здравната система ". Министърът сподели също, че желае да бъдат анулирани или доста лимитирани огромните събития, както и да бъдат затворени питейните заведения, клубовете и нощните заведения.

" Виждаме, че в немските райони - в Саксония, в Бавария - където са наложени широкообхватни ограничения, обстановката наподобява се стабилизира и усъвършенства ", сподели Шпан. " Мерките работят ", заключи той, само че предизвести, че към момента са нужни " големи ограничавания на контактите ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР