Германия промени спорния си закон за абортите, който беше познат

...
Германия промени спорния си закон за абортите, който беше познат
Коментари Харесай

Германия промени спорния си закон за абортите

Германия промени противоречивия си закон за абортите, който беше прочут в страната като Параграф 219а, оповестява " Дойче веле ", представено от БГНЕС.
Депутатите в Бундестага гласоподаваха с 371 против 277 гласа да отпадне възбраната и под каквато и да е форма лекарите да загатват, че оферират осъществяването на аборт.
Според новия закон, лекари, както и болнични заведения, ще могат да афишират на интернет уеб страниците си, че вършат аборти. Все още е неразрешено обаче да се разгласяват методите за спиране на бременността, които лекарят или болничното заведение оферират.
За да разбере това, жена, която желае аборт, ще би трябвало да потърси в лист, формиран от Федералния център за здравно обучение.
Една от партиите в ръководещата коалиция - Социалдемократическата партия, искаше Параграф 219а да отпадне напълно. На същата позиция бяха Свободните демократи, Зелената партия и Лявата партия. Против отпадането на остарелия закон беше Християндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел.
Социалдемократите нарекоха новите правила " добър компромис ", само че редица женски организации не са съгласни. Те считат, че до момента в който Параграф 219а съществува, той ще продължава да стопира доста дами в уязвимо състояние да получат точна и подробна информация, както и ще лимитира правата на дамите.
В Германия доста лечебни заведения са под шапката на Католическата черква. В тези лечебни заведения не се вършат аборти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР