Германия предупреди, че последното развитие не се отразява добре върху

...
Германия предупреди, че последното развитие не се отразява добре върху
Коментари Харесай

Случилото се в Натанз не се отразява добре върху ядрените преговори, предупреди Берлин

Германия предизвести, че последното развиване не се отразява добре върху нуклеарните договаряния за обновяване осъществяването на договорката с Техеран, осведоми " Таймс ъв Израел ".

" Това, което чуваме да излиза от Техеран сега, не е позитивен принос, изключително развиването в Натанз ", разяснява немският външен министър Хайко Маас преди диалози във Виена във вторник.
 Мосад стои зад офанзивата по Иран, върнала нуклеарната стратегия с 9 месеца обратно
Мосад стои зад офанзивата по Иран, върнала нуклеарната стратегия с 9 месеца обратно

Ще отнеме минимум 9 месеца да се възвърне производството в Натанз

Ден откакто Техеран разгласи, че е инсталирал нови центрофуги за обогатяване на уран в Натанз, което е в нарушаване на нуклеарната договорка от 2015 година, бе обявено за повреда в завода. Иран го дефинира за и

Маас означи, че договарянията във Виена " няма да бъдат лесни, само че досега те бяха в градивен дух ", показан от участниците.

В същото време той акцентира, че обстановката в Натанз ще има " изключително значение " и може да покаже до каква степен разискваното във Виена ще бъде приложено от Техеран.

В същото време Европейският съюз се разгласи против опити, които могат да подкопаят договарянията за връщане на Съединени американски щати в нуклеарната договорка , осведоми Агенция Франс Прес.

" Ние отхвърляме всички опити за подкопаване или намаляване на дипломатическите старания за нуклеарното съглашение ", разгласи представителят Петер Стано и добави, че " ние би трябвало да изясним обстоятелствата " към случилото се в Натанз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР