Германия потъна в транспортен хаос в понеделник, тъй като повечето

...
Германия потъна в транспортен хаос в понеделник, тъй като повечето
Коментари Харесай

Стачка блокира ж.п. транспорта в Германия и доведе до хаос

Германия потъна в транспортен безпорядък в понеделник, защото множеството влакови услуги бяха спрени от стачка за заплати от страна на работещите в бранша, засягаща милиони пасажери.
Междуградските и районните услуги, както и доста градски влакове за ежедневни пътувания, бяха анулирани в най-голямата стопанска система на Европа с четиричасовото прекъсване от 5:00 ч., заяви Deutsche Bahn (DB).
Стачката спря всички високоскоростни влакове ICE и други междуградски услуги, както и множеството товарни влакове, като се чака, че нейните талази и забавяния ще продължат и следобяд.
В столицата Берлин, където в допълнение се разпадна цялата система за обществено обявяване, разочарованите пътуващи бяха помолени да преминат от влаковете S-Bahn, обслужвани от DB, към подлезите, рейсовете или трамваите.
Стачката се появи след разпадането на диалозите в събота сред DB и Съюза на железопътните служащи (EVG), които желаят нарастване на заплатите със 7.5% за 160 000 чиновници.
" Работодателят направи предложения, които не отговаряха на условията на нашите членове ", съобщи договарящата с EVG Регина Руш-Зимба.
DB отвърна и разказа стачката като " изцяло ненужна ескалация ", настоявайки, че нейното предложение е " привлекателно и дава отговор на главните условия " на чиновниците.
DB е предложил нарастване на заплатите от 5,1% на две етапи, с опция за спомагателен отпуск на личния състав и еднократно заплащане от 500 евро, оповестиха от националната осведомителна организация на ДПА.
Deutsche Bahn също отхвърли, че приключва договарянията, като упрекна, че " EVG напусна договарянията и стачкува ".
" DB остава подготвен да продължи договарянията когато и да е. За през днешния ден има открита покана ".
Стачката визира и офисите на DB за обслужване на клиенти, което значи, че в доста станции пасажерите са останали без информация по високоговорители или екрани.
DB съобщи, че закупените билети ще останат годни до идната неделя или не могат да бъдат възобновени и прикани пасажерите да отсрочват пътуването, когато това е допустимо.
Също по този начин прикани съюзът - който заплаши последващите удари при нужда - да се върне бързо на масата за договаряния.
Говорител на DB съобщи: " Страните, които договарят, би трябвало да са подготвени да създадат отстъпки. DB изиска EVG договарянията да продължат този следобяд. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР