Германия официално внесе кандидатурата си за домакинство на Европейското първенство

...
Германия официално внесе кандидатурата си за домакинство на Европейското първенство
Коментари Харесай

Германия внесе кандидатурата си за домакинство на Евро 2024

Германия публично внесе кандидатурата си за домакинство на Европейското състезание по футбол през 2024 година. Посланикът на кандидатурата Филип Лам и президентът на Германската футболна федерация Райнхард Гриндел внесоха във вторник следобяд документите в централата на УЕФА в Нион.

Меркел със специфичен подарък от Бундестима преди Мондиала

"Играх на Световното състезание в Германия през 2006-та година и съм сигурен, че още веднъж ще усетим големия възторг и ще създадем атмосфера на единение за Евро 2024. Ние сме вселенски уредник на такива събития и разполагаме с съвременни игрища и добра инфраструктура. Футболът ще се усеща вкъщи в нашата страна ", разяснява международният първенец с Бундестима от 2014-та година Лам.

Йоги Льов: Твърде доста нелепости направихме против Бразилия

До момента единственият различен претендент за Евро 2024 е Турция, като се чака страната да подаде своите документи в четвъртък. Домакинът на шампионата ще бъде определен от Изпълнителния комитет на УЕФА на 27 септември. За последно Германия е била хазаин на Европейско състезание през 1988-ма година, когато Холандия бие Съветския съюз с 2:0 във финала. Турция не е приемала огромен футболен конгрес.

Следващото Европейско състезание през 2020 ще се организира в 12 разнообразни града в цяла Европа. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР