Германия официално конфискува активите на Роснефт - предимно акции в

...
Германия официално конфискува активите на Роснефт - предимно акции в
Коментари Харесай

Надеждата за здравия разум умря: Шолц открадна заводите на Роснефт във ФРГ

Германия публично конфискува активите на " Роснефт " - най-вече акции в петролни рафинерии. Не се загатва никакво обезщетение. Нанесен е сериозен удар по стопанската система и на двете страни - Русия губи благосъстоятелност, Германия губи репутацията и сигурността си. Във Вашингтон предостатъчно потриват ръце.

Това, което се случи, беше неизбежно - само че вярата за здрав разсъдък към момента живееше до последно. Германското федерално държавно управление реши да трансферира всички немски активи на Роснефт в доверително ръководство на Федералната мрежова организация, т.е. в действителност на себе си.

Двете дъщерни сдружения на Роснефт в Германия, Rosneft Deutschland GmbH и RN Refining & Marketing GmbH, са съсобственици на три петролни рафинерии (рафинерията RSK в Швед, рафинерията MiRO в Карлсруе и рафинерията Bayernoil в Нойщат ан дер Донау).

Чийто е подписът, той е и виновен

Има ли Берлин потребност от такова главоболие? Спешно да се овладее най-сложният високотехнологичен бизнес, да се разрушат връзките с огромен снабдител на гориво преди зимата е стъпка, която несъмнено опонира на ползите на Германия. Дали канцлерът Шолц е полудял? Не, той просто извършва заповеди, както Роснефт внимателно загатва в формалното си изказване:

" Решението... е в логиката на наложения от Съединени американски щати логаритъм на деяние против съветски предприятия в Германия. "

Между другото, освен Съединени американски щати - по-нататък става дума и за дейностите на полските регулатори, които с всички сили се пробват да вбият чеп сред Русия и техните старши сътрудници.

Междувременно Германия не може да оцелее без Русия. Всичките й опити да се опълчи на руснаците са завършвали с цялостно обедняване и раздробяване на страната, до момента в който съюзническите интервенции със Санкт Петербург и Москва доведоха до победи.

Опитите да се размени Русия със Съединените щати доведоха единствено до няколко взаимни случки в Азия и Африка, от които Германия не получи безусловно нищо.

Но по един или различен метод Берлин пое отговорността за действителното отчуждаване на активи и Берлин също ще носи отговорност за това.

Опит за дипломация

В упоменатото изказване " Роснефт " напомни дългите години на работа в Германия, където компанията доставя нефт и бензин на рационални цени, към 4,6 милиарда евро вложения, за проекти за произвеждане на " зелени " биогорива, за други, които са осъществени и в този момент, наподобява, към този момент анулирани планове.

Но макар укорителното увещание за „ правилото на неприкосновеността на частната благосъстоятелност “, съветската компания не си прави илюзии по отношение на случилото се и не желае „ да върне всичко както си беше “:

Компанията схваща, че решението, взето от Федералното държавно управление на Германия, не е краткотрайно и в действителност значи безвъзвратна загуба на активи.

От друга страна, макар всички страсти, Роснефт продължава да остава прецизно в правното поле - юристите припомнят за нуждата от преподписване на контракта сред ПАО " Наказателен кодекс Роснефт " и Rosneft Deutschland GmbH при новите условия и афишират готовността си да обсъдят параметрите на подобен контракт " при изискванията, на който има гаранции за заплащане на доставените първични материали. "

Ясно е, че няма да чакаме никаква благосклонност в подмяна, само че успяхме най-малко да покажем на света кой нарушава законите и договорите тук, и който е правилен на отговорностите си до последно.

Ще го създадат ли?

Е, желанието на компанията да излезе от безнадеждна обстановка с минимум загуби не може да бъде подценено.

Но дано погледнем на обстановката от различен ъгъл. Да, загубихме активи на стойност милиарди евро. Сега обаче топката е на страната на Германия и има съществени опасения, че ще се пръсне тъкмо в краката на злощастните нападатели от кабинета на канцлера.

" Роснефт " недвусмислено предизвестява, че по отношение на случая " губи опцията да подсигурява индустриалната и екологична сигурност на завода ". Това, което ще се случи там, е напълно отговорност на германците.

Няма подозрение, че доставките на горива в страната ще станат още по-малко постоянни - въпреки че още в този момент немските икономисти виждат обозримото бъдеще на някогашната империя в най-черни цветове.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР