Германия очаква от Вашингтон да наложи наказателни тарифи върху вноса

...
Германия очаква от Вашингтон да наложи наказателни тарифи върху вноса
Коментари Харесай

Германия очаква отлагане на американските мита за алуминия и стоманата

Германия чака от Вашингтон да наложи наказателни цени върху вноса на алуминий и стомана в Европейски Съюз от 1 май. Това заяви държавен източник няколко часа преди канцлерът Ангела Меркел да замине за Съединените щати.

„ Очакваме цените да бъдат наложени на 1 май, когато изтича срокът на освобождение “, съобщи източникът.

Тръмп заяви предишния месец, че Съединените щати ще наложат мита от 25% за стоманата и 10% за алуминия, като съобщи, че задграничният импорт вреди на националната сигурност на Съединени американски щати, подкопавайки вътрешното произвеждане, належащо за военна подготвеност, съобщи БГНЕС.

След недоволство от страна на някои американски съдружници, Тръмп краткотрайно освободи от цени основни сътрудници като Германия, Канада и Европейския съюз.

Сред целите на Меркел по време на визитата й във Вашингтон ще бъде задълбочаването на икономическите връзки със Съединени американски щати, съобщи източникът на немското държавно управление. Берлин е подготвен да предоговори индустриалните цени със Съединени американски щати.

Върховният търговски представител на Европейски Съюз Сесилия Малмстрьом съобщи предходната седмица, че Брюксел не чака нищо по-малко от това да бъде дефинитивно изключен от американските цени.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР