Германия не изключва възможността за нова вълна от опасния щам

...
Германия не изключва възможността за нова вълна от опасния щам
Коментари Харесай

В Германия не изключват възможността за нова вълна на щама Делта

Германия не изключва опцията за нова вълна от рисковия вариант Делта на ковид. Това съобщи министърът на опазването на здравето Карл Лаутербах съобщи пред в. " Райнише пост ".

" Пандемията към момента не е завършила. През есента евентуално ще има вълна от Омикрон. Възможно е обаче да се върне и по-опасният вид Делта ", споделя Лаутербах, като се базира на изследване на израелски учени, съгласно което вариантът Делта е бил открит и в отпадните води.

" Трябва да сме готови и за двата сюжета ", означи министърът. Той посочи, че са нужни ваксини и против двата разновидността на ковид, отбелязва Българска телеграфна агенция.

В Германия понастоящем господства подвариантът на Омикрон BA.2. Според последния седмичен отчет на Института по вирусология " Роберт Кох "  вариантът Делта, който постоянно се свързва с по-сериозни последствия от болестта, понастоящем се открива единствено в редки случаи.

В умозаключение Лаутербах прикани жителите на Германия да продължат да бъдат внимателни.

" Дори през лятото би трябвало да останем бдителни ", предизвести министърът. Според него това включва носенето на защитни маски в публичния превоз и в самолетите.

" Всеки, който в този момент заблуждава хората, че коронавирусът е в историята, ще съжалява горчиво през есента ", уточни Лаутербах.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР