Германия налага забрана за влизане на 18 саудитски граждани, за

...
Германия налага забрана за влизане на 18 саудитски граждани, за
Коментари Харесай

Германия забрани на 18 саудитци да влизат в страната заради убийството на Хашоги

Германия постанова възбрана за влизане на 18 саудитски жители, за които се счита, че са свързани с убийството на журналиста Джамал Хашоги. Това заяви външният министър Хайко Маас в коридорите на среща на Европейски Съюз в Брюксел, съобщи ДПА.

Хашоги, който имаше колонка във в. "Вашингтон пост " и бе изострен критик на саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман, бе погубен на 2 октомври в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул.

Наложената от Германия възбрана значи, че тя важи за всичките 26 страни от Шенгенското пространство, съобщи Асошиейтед прес. Решението е било в съгласие с Франция и с Обединеното кралство, което е отвън Шенген.

Имената на глобените лица не бяха оповестени поради немските закони за отбрана на персоналните данни. Германия обаче ще вкара имената на глобените в осведомителната система на Шенген.

Международната общественост оказва напън върху Рияд да даде повече информация за убийството. Министерството на външните работи на Германия прикани предходната седмица Саудитска Арабия за транспарантно следствие, откакто Рияд разгласи, че е повдигнал обвинявания на 11 души по отношение на убийството.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР