Германия легализира присъствието на трети пол в актовете за раждане,

...
Германия легализира присъствието на трети пол в актовете за раждане,
Коментари Харесай

Узакониха третия пол в актовете за раждане в Германия

Германия легализира наличието на трети пол в актовете за раждане, което прави страната пионер в Европа в признаването на интерсексуалните хора, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Според законовия текст, утвърждения нощес от Бундестага (долната камара на парламента), наред с обичайните женски и мъжки пол, в документите ще участва и трети вид - " различен ".

С това съдружното държавно управление на консерваторите на Ангела Меркел и социалдемократите ползва решение на Конституционния съд от 2017 година Най-висшата немска правосъдна инстанция даде на депутатите период до края на тази година да гласоподават законодателството за " трети пол ".

От май 2013 година до момента в Германия беше допустимо да не се дава сведение по отношение на пола, като полето за обозначаването му се остави празно. Така в течение на живота си човек можеше да избере мъжки или женски пол, или да не сложи отметка.

И други европейски страни, като Холандия и Австрия, са на път да признаят съществуването на трети пол.

Във Франция до петия ден след раждането новороденото би трябвало да бъде записано като момче или момиче. Миналата година Касационният съд отхвърли признаването на " безпристрастен пол ", отклонявайки молбата на човек, който по рождение няма нито пенис, нито вагина.

Според статистиката на Организация на обединените нации сред 0,05 и 1,7 % от международното население е интерсексуално.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР