Германия иска Великобритания да запази тясно партньорство с ЕС след

...
Германия иска Великобритания да запази тясно партньорство с ЕС след
Коментари Харесай

Меркел иска тясно партньорство между ЕС и Великобритания след Брекзит

Германия желае Англия да резервира тясно партньорство с Европейски Съюз след Брекзит, сподели през днешния ден канцлерката Ангела Меркел, представена от Ройтерс.

"Разбира се, обсъдихме излизането на Англия от Европейски Съюз и ясно дадохме да се разбере, че желаеме овакантяване, което да резервира тясно партньорство сред Англия и страните членки на Европейски Съюз ", съобщи Меркел след среща с гостуващия президент на Литва Гитанас Науседа.

Литва се надява на по-нататъшно подсилване на съдействието с Германия във военната област, сподели Науседа, представен от ТАСС.

"Разчитаме на още по-активно потребление на капацитета на това съдействие както при закупуването на въоръжение, по този начин и в придаването на военен статут на задачите по наблюдаване на въздушното ни пространство ", съобщи той.

Науседа сподели още, че планът на газопровод "Северен поток-2 " за доставка на съветски природен газ през Балтийско море до Германия не би трябвало да се реализира в ущърб на ползите на Украйна. Той добави, че на срещата си с Меркел е изразил скептицизма на Литва към този план, защото, по думите му, "Северен поток-2 " е удар по диверсификацията на доставките на енергоресурси в Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР