Германия, Франция, Люксембург и Португалия са предложили да приемат спасените

...
Германия, Франция, Люксембург и Португалия са предложили да приемат спасените
Коментари Харесай

Германия, Франция, Люксембург и Португалия приемат мигранти от кораба Сий-уоч 3

Германия, Франция, Люксембург и Португалия са предложили да одобряват избавените в Средиземно море мигранти, които се намират на кораба " Сий-уоч 3 ", заяви говорителка на едноименната немска благотворителна организация, представена от ДПА.

Организацията е научила, че италианските управляващи са почнали следствие против капитана на кораба " Сий-уоч 3 " Карола Ракете за поощряване на противозаконната миграция и нарушение на морското право, пренебрегвайки разпореждане на италианската брегова защита да спре.

Италиански прокурори са почнали следствие против 31-годишната германка, капитан на избавителния транспортен съд, по съмнение, че подкрепя трафиканти на хора, съобщи Ройтерс.

Корабът " Сий-уоч 3 " обитава от две седмици в намерено море край южния италиански остров Лампедуза, само че управляващите не му позволяват да влезе в пристанище. В медиите Ракете стана знак на неподчинението против политиката на вътрешния министър на Италия Матео Салвини да не се позволяват избавителни кораби на неправителствените организации в италиански пристанища, отбелязва Ройтерс.

На въпрос дали знае за следствието капитанът сподели, че не желае да разяснява клюки.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР