Германия е във фокуса на вниманието с икономическата си мощ

...
Германия е във фокуса на вниманието с икономическата си мощ
Коментари Харесай

Германия след Меркел: Ето кои са възможните й заместници

Германия е във фокуса на вниманието с икономическата си мощност и водеща роля в Европейския съюз. Страната обаче се намира в нежелана позиция във връзка с геополитическото си състояние.
Въпросът за правоприемник на политиките на Ангела Меркел като канцлер на Германия стана по-непредсказуем от всеки път, откакто нейното протеже Аннегрет Крамп-Каренбауер развя белия байряк като водач на дясноцентристката партия ХДС.
Агенция Франс Прес разсъждава върху четири вероятни кандидатури за канцлер от консервативния блок на ХДС/ХСС на Меркел.
Дали някой от тях може да промени политическия курс на Германия следва да разберем. Ето и погледът на AFP.
Отмъстителят: Фридрик Мерц
64-годишният Фридрик Мерц по този начин и не елементарни на Меркел, че го изгони като началник на групата на депутатите от партията в Бундестага през 2002 година Той беше надвит при гласуването за партиен водач от желания правоприемник на Меркел, Крамп-Каренбауер през декември 2018 година
Мерц разгласи този месец, че напуща работата си в надзорния съвет на немския филиал на капиталовата компания „ BlackRock “, с цел да се посвети на политиката и да помогне на ХДС да се „ обнови “.
Предпочитан от най-консервативните членове на ХДС, Мерц желае да обърне внимание на гласоподавателите, изгубени от антиислямската, антиимигрантата Алтернатива за Германия.
Компромисът: Армин Лашет
Регионален министър председател на най-населената част в Германия, Северен Рейн-Вестфалия, 58-годишният Армин Лашет може да се изяви като претендент на компромиса.
Политически деец в националния парламент и в Европейския парламент, както и като министър на фамилната политика в първото държавно управление на Меркел, Лашет постоянно поддържаше умерения й курс. Той завоюва похвали за твърдата си позиция против незаконните банди в страната, а демократичните му настройки го вършат допустим за лявоцентристкия съдружен сътрудник на Меркел - Социалдемократическата партия (СДП).
„ Анти-Меркел “: Йенс Шпан
Само на 39 години най-младият евентуален претендент, амбициозният и открит гей, министърът на опазването на здравето Йенс Шпан се възприема от мнозина като " анти-Меркел ". Силно сериозен към решението на Меркел да отвори вратата за приток на търсещи леговище мигранти през 2015 година той е харесван от по-дясната секта на ХДС.
" Шпан би представлявал ново начало ", съобщи консервативният ежедневник „ Франкфуртер Алгемайне Цайтунг “, виждайки в него " самоуверен партиен водач " и " мощен " вероятен канцлер.
Малко вероятен: Маркус Зьодер
53-годишният водач на баварското крило на партията на Меркел се преглежда като малко вероятен - и може даже да не желае да излезе на кръга.
Дългогодишен бранител на обичайните християнски полезности като министър председател на Бавария, Зьодер през последните месеци се опита да смекчи имиджа си като прикани за по-голяма отбрана на климата. Той недвусмислено осъди фиаското предходната седмица в Тюрингия, където районните депутати от ХДС нарушиха табуто, гласувайки за същия лагер като крайнодясната АзГ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР