Германия е важен стратегически и търговски партньор на България“, заяви

...
Германия е важен стратегически и търговски партньор на България“, заяви
Коментари Харесай

Министър Павлова: Германия е важен стратегически партньор за България

„ Германия е значим стратегически и търговски сътрудник на България “, съобщи през днешния ден министър Лиляна Павлова по време на приветствието си към Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) за нейния 25-годишен празник. „ Това е най-голямата комерсиална камара в България, която съставлява над 550 компании “, уточни още министър Павлова пред президента на ГБИТК господин Тим Курт, немския дипломат у нас Н. Пр. Херберт Салбер, заместник-главния шеф на Асоциацията на немските външнотърговски камари доктор Фолкер Трайер и шефа на Германската държавна организация за икономическо развиване „ Germany Trade and Invest “ доктор Робърт Херман, както и пред гостите в емблематичната зала „ Джон Атанасов “ в София Тех Парк във връзка събитието: „ 25 години немска стопанска система в България – Икономика 4.0 “.

„ В годините, когато се постановяваше, ГБИТК беше посредникът, който подпомагаше и партнираше на немските вложители в България. Това даде резултат, по тази причина и вложенията непрекъснато се усилват. Доказват го числата - за първото шестмесечие на годината вложенията от Германия у нас възлизат на над 130 милиона евро “, акцентира в приветствието си министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова, оповестиха от пресцентъра на Министерство за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018.

Тя изрече признателност към ГБИТК за мощното партньорство по време на нашето първо ротационно председателство на Съвета на Европейски Съюз. „ Благодаря и на „ Аурубис “ в България, защото дружно организирахме доста събития, а по този начин можахме да дадем своя принос за развиването на европейската индустриална тактика. Вярвам, че работихме за задачите си да създадем една по-конкурентна стопанска система, която основава работни места “, уточни министър Павлова.

Тя напомни, че измежду главните цели на Българското председателство беше „ Дигиталната стопанска система “.

„ Това е тематика, по която работихме с доста от вас и дружно ще продължим да развиваме и разширяваме. Защото цифровата промяна е действителност, тя към този момент не е въпрос на избор. Животът ни е пречупен по един друг метод през нея, по тази причина и образованието като цяло, и методът, по който действа администрацията и бизнесът, би трябвало да бъде изменен. Така Европа ще е по-конкурентоспособна, а не догонваща останалите стопански системи “, съобщи още министър Павлова.

Пред аудиторията тя акцентира, че страната, институциите и бизнесът могат да работят дружно. А по този начин - да се развият нови благоприятни условия, да се усилят германо-българските партньорства, да се разширят вложенията в ИТ бранша.

„ По този метод ще върнем у нас младите образовани българи от чужбина, с цел да работят и да се развиват точно в бранша на новите технологии “, добави министър Павлова.

В края на приветствието си тя съобщи: „ Днес вършим равносметка на миналите 25 години взаимна работа, само че и през днешния ден обрисуваме опциите по какъв начин да насърчим развиването и вероятностите, по които да работим оттук насетне “. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР