Германия е решила да изпрати на Украйна танкове “Леопард 2

...
Германия е решила да изпрати на Украйна танкове “Леопард 2
Коментари Харесай

Москва определи като "провокация" изпращането на танкове на Киев

Германия е решила да изпрати на Украйна танкове “Леопард 2 ” и да разреши на други съюзнически страни да сторят същото, твърди списание “Шпигел ”. Информацията беше доказана и от източници на Ройтерс и ДПА.

Според “Шпигел ” Берлин може да достави първоначално най-14 танка “Леопард 2 А6 ” от арсенала на Бундесвера. Още такива военни машини може да бъдат изпратени по-късно, откакто бъдат ремонтирани. Освен това немското държавно управление може да даде „ зелена светлина “ за реекспорт на танкове „ Леопард “ от други натовски страни за Украйна.

Междувременно „ Уолстрийт джърнъл “ излезе с обява, че администрацията на президента Байдън е напът да разгласи решение за изпращане на американски танкове „ Ейбрамс “ в Украйна.

Съобщението ще бъде част от по-широко дипломатическо съглашение с Берлин за немските танкове и може да бъде оповестено идните дни. Официално удостоверение към момента няма.

Темата разяснява във вечерното си послание и украинският президент Володимир Зеленски:

„ Дискусиите би трябвало да приключат с решения. Решения за същинско укрепване на нашата отбрана против терористите. Съюзниците ни разполагат с нужния брой танкове “.

Във връзка с желанието на западните съдружници на Украйна да снабдят Киев с тежки оръжия Русия изпрати до страните от НАТО нота, като външният министър Сергей Лавров означи, че всеки товар, който съдържа оръжия за Украйна, ще стане законна цел за Русия.

„ Изпращането на американски танкове в Украйна би било следващата очевидна провокация против Русия “, съобщи съветският дипломат в Организация на обединените нации Анатолий Антонов.
По обявата работи: Георги Николов БНР подкасти: Следващият ден Тя на трета степен Черната кутия
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР