Германия днес съобщи за нов рекорд - 164 000 нови

...
Германия днес съобщи за нов рекорд - 164 000 нови
Коментари Харесай

Германският парламент обсъжда задължителна ваксинация заради 164 000 нови случая на коронавирус

Германия през днешния ден заяви за нов връх - 164 000 нови случая на коронавирус за денонощие, а долната камара на Народното събрание през днешния ден ще разисква въвеждане на наложителна имунизация или интензивно поощряване на германците да се имунизират, съобщи Ройтерс.

Около 75 % от популацията е получило най-малко една доза ваксина - по-малък дял, в сравнение с в други западноевропейски страни като Франция, Италия или Испания, където имунизираните са надлежно 80, 83 и 86 %.

Днес ще стартира най-обща полемика. Има три оферти. Първото е наложителна имунизация за всички, навършили 18 години и това да важи за две години е да плануват най-много три инжекции и санкции при закъснение. Второто е наложителни съвещания с специалисти за неимунизираните, последвани от наложителна имунизация единствено за хората над 50 години, в случай че няма приемлив прогрес. А една от групите просто желае да няма наложителна имунизация, съобщи Асошиейтед прес.

В началото на пандемията Германия имаше повече триумф от множеството европейски страни в ограничение на болестта посредством следене на случаите и карантиниране. От лятото на предходната година обаче скептицизмът към имунизациите и незадоволителната районна съгласуваност оказаха въздействие и публичното неодобрение се ускори.

Заради по-заразния вид Омикрон броят на инфектираните пораства. За последното денонощие в Германия са умряли 166 души с ковид, с което общият брой на смъртните случаи от началото на пандемията нараства на 117 126.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР