Германецът Даниел Алтмайер поднесе една от сензациите на тазгодишното издание

...
Германецът Даниел Алтмайер поднесе една от сензациите на тазгодишното издание
Коментари Харесай

Синер изхвърча от Париж, световният №79 е следващото препятствие пред Димитров

Германецът Даниел Алтмайер сервира една от сензациите на тазгодишното издание на “Ролан Гарос ”, откакто отстрани осмия в схемата Яник Синер със 6:7(0), 7:6(7), 1:6, 7:6(4), 7:5 в удивителен конфликт, траял близо пет часа и половина. Така Алтмайер, който е 79-и в международната класация, се класира за третия кръг на шампионата, където ще се изправи против Григор Димитров, който преодоля Емил Руусувуори с 7:6(4), 6:3, 6:4 по-рано през днешния ден.

Двубоят сред Синер и Алтмайер мина извънредно любопитно и ненадейно, като италианецът завоюва първия сет посредством поврат, откакто навакса пробив пасив и след това не остави шансове на съперника си в тайбрека - 7:0. Във втората част двамата продължаваха да преобладават от сервис и още веднъж се стигна до финален 13-и гейм, в който Алтмайер пропусна четири сетбола, само че при петия си опит той доближи до равнене.

Въпреки това в третия сет Синер бе хладнокръвен по пътя към триумф с 6:1, след което в четвъртата част той имаше два мачбола на собствен сервис при 5:4. Осмият в схемата обаче съобщи подаването си и позволи противникът да му измъкне втори следващ тайбрек, а в петия сет Алтмайер нанесе основен пробив при 5:5 и макар че позволи равнене от 40:0 на собствен сервис, съумя да отрази три точки за пробив и да постави завършек на мача.

По този метод в събота Димитров и Алтмайер ще се изправят в пряк спор за класиране за четвъртия кръг на “Ролан Гарос ”. Двамата са играли единствено един път в ATP тура до този миг - на “Мастърс ”-а в Индиън Уелс през 2021-ва, когато българинът побеждава германеца с 6:4, 6:2.

Алтмайер демонстрира добра форма на алено от началото на сезона, като неговото положително показване стартира с купа на “Чалънджър ”-а в Сарасота в средата на април. След това 24-годишният немец доближи до четвъртфиналите на “Мастърс ”-а в Мадрид като “щастлив губещ ”, а също по този начин игра и в Рим, където обаче бе спрян във втория кръг от Франсис Тиафо. На старта на “Ролан Гарос ” Алтмайер преодоля Марк-Андреа Хюслер с 6:3, 6:4, 6:4.
 Походът на Григор на “Ролан Гарос ” продължава с нова безапелационна победа Походът на Григор на “Ролан Гарос ” продължава с нова безапелационна победа
Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР