Герман Костин, подсъдим за убийството на 5-годишния Никита Плотников, чийто

...
Герман Костин, подсъдим за убийството на 5-годишния Никита Плотников, чийто
Коментари Харесай

Обвиненият за смъртта на детето в куфара: Обявявам гладна стачка

Герман Костин, обвиняем за убийството на 5-годишния Никита Плотников, чийто мъртвец бе открит в куфар край Пасарел през март 2015 година, отново готви митинг. Той е написал съобщение до съда, че афишира гладна стачка в пандиза. “Каза ми, че от няколко дни гладува ”, заяви пред в. " 24 часа " юристът му Мариан Марков.

Костин бил неудовлетворен от неналичието на инсталация в затворническата болница и полаганите за него медицински грижи. Той от дълго време се оплаква от куп болести и в последно време постоянно са появява на носилка в съда.

Твърди, че съвсем не вижда, а зъбите му изпопадали. Имал и рани на гърба, евентуално от залежаване.

В понеделник при разглеждане на следващата му молба да го пуснат под домакински арест, с цел да може да се лекува в профилирани клиники, Костин не е воден в съда. Той даже към този момент не желал свиждания, тъй като мъжете от защитата, които го носели на няколко пъти “изтървали носилката ”.

Преди време съдът назначил здравна експертиза за настоящото му здравословно положение. Тя обаче била непълна и магистратите не я приели, тъй като доктор не съумял персонално да види пандизчията и да го прегледа.

От затворническата администрация през вчерашния ден обявиха, че Костин не е оповестил гладна стачка и не е подписал декларация, както се прави в сходни случаи.

Той е арестуван към този момент 5 година Веднъж градският съд го осъди на пожизнен затвор за убийството на детето, само че след това присъдата бе анулирана от апелативния съд в София. Сега делото се гледа за повторно. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР