Гереро имат собствен календар, като на всеки период от годината

...
Гереро имат собствен календар, като на всеки период от годината
Коментари Харесай

Древният хороскоп на африканското племе Гереро разкрива истинската същност на човек!

Гереро имат личен календар, като на всеки интервал от годината подхожда избран тотем и антитотем. Според това, чертите на кой от двата тотема доминират в характера на човек, се определяло дали той следва верния път, който му е отредила ориста или злите сили са го привлеки на тяхна страна. В днешно време можем да погледнем тотемите, като комплексната същина на човек.

Открийте коя измежду 12-те двойки тотеми е вашата, съгласно интервалът в който сте родени:

26 декември – 25 януари

Тотем: Крава

Добър и милосърден. Създаден, с цел да бъде всеодаен. Спокоен човек, обича да похапва. Никога не спори, домошар, обича фамилията си.

Антитотем: Бивол

Опърничав, надменен, счита себе си за най-умния. Изпада в гняв, в случай че някой му опонира.

26 януари – 29 февруари

Тотем: Камила

Вие сте доста мощен и толерантен човек. Неотстъпчиви сте - държите на своята позиция, от време на време даже се държите високомерно. Същевременно сте безмълвен вид и рядко предизвиквате диалози. Склонни сте към аскетичния метод на живот. Обичате да ходите пешком.

Антитотем: Хиена

Основна линия на хиените е тяхната охота. Те постоянно желаят още и още. Понякога изпада в положение, което близките биха сметнали за полуда – некотролируем смях породил се без причина.

1 март – 25 март

Тотем: Заек

Винаги постигате своето, само че тъй че напъните и вниманието, което отделяте, да остават незабелязани от близките, като че ли някой различен има заслугата. Умеете да се приспособявате към всяка обстановка. Не обичате да сте в центъра на вниманието, а предпочитате да останете в сянка.

Антитотем: Чакал

Съгласявате се с мнението на хората, които са ви нужни. Стремите се да сте обкръжени от хора с власт. Същевременно не обичате да рискувате и сте склонни да си отмъщавате. Не страдате от угризения и преследвате задачите си непременно.

26 март – 25 април

Тотем: Гепард

Точно като гепарда, вие сте самоуверен и деен човек. Грижлив и безрезервен към децата и фамилията си. Бързо се привързвате, почтени и правилни сте към хората от обкръжението ви. Готови сте да се жертвате за своите близки.

Антитотем: Антилопа

Съмнявате се в хората и мъчно се доверявате. Несигурността ви постоянно се показва в промяната на жилище и работа. Трудно може да се разчита на вас. Гордеете се с външния си тип и великолепие.

26 април – 25 май

Тотем: Лъвица

Истински ловджия, постоянно се грижи за фамилията си. Ако нещо заплашва сигурността и хармонията в дома сте подготвен на всичко. Много мощен темперамент. Мъжете родени под този знак са мързеливи, само че великодушни. Следят за спазването на реда вкъщи.

Антитотем: Коза

Ловки и хитри, когато имат полза от обстановката. Склонни са да излъжат. Вятърничеви персони, които не вършат проекти за бъдещето. Обичат да поучават и дават препоръки, даже и когато не са мечтани. Действията им постоянно вредят освен на тях, само че и на близките.

26 май – 25 юни

Тотем: Саламандър

Мъдри, витални и всестранно развити персони. Тези хора са твърди и издръжливи. Могат да преживеят тежки обстановки и по-късно да се изправят безпроблемно на крайници. Не бързат, само че постоянно реализират задачите си.

Антитотем: Хамелеон

Постоянно играят роля и се показва за някой различен. Хамелеоните обичат да лъжат и интригантсват. Нямат лично мнение, само че елементарно се приспособява и заимства непознатото.

26 юни – 25 юли

Тотем: Змия

Външно тези хора наподобяват студени и безчувствени. В реалност обаче са доста раними и прочувствени. В никакъв случай не може да се каже, че са безхарактерни, само че в никакъв случай не атакуват без причина. Нуждаят се от дълготрайно време, което да прекарват сами със себе си.

Антитотем: Жаба

Жадни за внимание, желаят да постоянно да бъдат харесвани и за задачата са подготвени даже да преувеличат своите качества и качества. Могат да си отмъстят, в случай че някой ги е обидил или по този начин им се е сторило.

26 юли – 25 август

Тотем: Слон

Респектираща персона с мнение, която обаче почита останалите без значение от статута им в обществото. Мъдри и добродушни, тези хора се стремят към реализиране на вътрешен мир. Лесно избухват и са склонни да изпадат в положение на гняв, да наранят, за което да съжаляват по-късно.

Антитотем: Мишка

Енергична персона, която трудо изпитва гадност от нещо. Не държи на фамилията си и поради личното си благополучието може да съобщи всеки. Егоист, не се интересува или опасява от нищо и никого.

26 август – 25 септември

Тотем: Богомолка

Този вид персони се вълнуват от свръхестественото. Успяват да внушат доверие у хората и в никакъв случай не изпуска опция да завоюват полза от обстановката.

Антитотем: Термит

Настойчиви и войнствено настроени, тези хора постоянно са заобиколени от близки другари и родственици, на които има доверие.

26 септември – 25 октомври

Тотем: Птица Каня

Вие имате мощен, горделив и самоуверен човек. Добър и безрезервен другар, в никакъв случай не нарушавате дадената дума. Имате развито въображение и сте доста любознателни.

Антитотем: Лешояд

Тези хора обичат да се любуват на живота - хубава храна в приятна конюнктура. Често обаче страдат от ленивост. Виждат и чуват единствено това, което им изнася.

26 октомври – 25 ноември

Тотем: Леопард

Свиреп и всесилен, само че обективен - това е леопардът. Точно като него вие сте властна персона, която държи на разпоредбите. Не атакува без причина и не сте отмъстителни. Бързо обаче се отегчавате и за това обичате разнообразието.

Антитотем: Пантера

Коварна и злопаметна, патерата е дейна през тъмната част от денонощието. Не зачита законите, с изключение на тези които сама слага.
 Това са зодиите, които съвсем постоянно се развеждат Това са зодиите, които съвсем постоянно се развеждат
Козирог Партньорът на един Козирог би трябвало да е доста толерантен и податлив на всевъзможни взаимни отстъпки, тъй като Козирозите не могат да вършат т...

Тотем: Паяк

Мъдри и ловки, тези хора са най-хубавите в своето занятие. Тихи и скромни, те обичат да възнамерява всеки аспект от живота си. Предпочитат да живеят сами.

Антитотем: Муха

Безцеремонни и в някои случай даже нахални, мухите са на всички места даже и да не са мечтани. Обичат да приказват, даже когато не споделят нищо. Искат да имат доста другари, само че от време на време задушават близките със своя та настоятеленост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР