ГЕРБ запазва първото се място с 23%. Твърдо второто място

...
ГЕРБ запазва първото се място с 23%. Твърдо второто място
Коментари Харесай

Politico: ГЕРБ - 23%, БСП - 15%, ИТН - 14%, “Продължаваме промяната” - 13%

ГЕРБ резервира първото се място с 23%. Твърдо второто място се заема от Българска социалистическа партия с 15%. Има Такъв Народ се срутва на трето място с 14%. Новата групировка на дуто Петков/Василев " Продължаваме промяната” - се класира чак на четвърто място с 13%. Няма смяна в поддръжката за “Демократична България” - 12% И за Движение за права и свободи - 11% “Изправи се.БГ! Ние идваме!” е на ръба на влизането в Народното събрание с 4% Това демонстрират данни от проучване на известния уебсайт за политически разбори и изследвания в Европа Politico.

Данните на Politico обгръщат картината в България до 26 септември. И брюкселското издание демонстрира, че по всяка възможност новият състезател на политическата сцена, зад който застана “дуото от Харвард” черпи електорат по-скоро от най-логичния си съдружник в лицето на “Демократична България” и “Има подобен народ”, за които настойчиво се твърди, че са разочаровали гласоподавателите си.

Крахът в доверието към Има Такъв Народ стартира още с дейностите на групировката на 12 юли - ден след изборите за 46-тото Народно заседание. Загуба на електорат се регистрира главно откакто бе разгласен окончателния вид на държавното управление, препоръчано от Има Такъв Народ. След като няколко родни социологически организации регистрираха напредък за Българска социалистическа партия, това се удостоверява и от “Politico”, които отреждат на водената от Нинова групировка второто място.

На корав електорат разчитат и от Движение за права и свободи, както и от ГЕРБ. Борисовата групировка сега е на “гребена на вълната”. Според “Politico” партията на Борисов е много пред съперниците си. Тя е достигнала оптималната консолидация на ядрото си и не е помръднала от извоюваните през юли 23%.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР