ГЕРБ твърди, че новият шеф на Държавен фонд Земеделие Борис Михайлов

...
ГЕРБ твърди, че новият шеф на Държавен фонд Земеделие Борис Михайлов
Коментари Харесай

ГЕРБ пита съден ли е новият шеф на ДФЗ за данъчни престъпления

ГЕРБ твърди, че новият началник на Държавен фонд " Земеделие "  Борис Михайлов е разследван, задържан и съден за данъчни измами. 

Лицето Борис Давидов Михайлов, някогашен началник на данъчната работа в „ Овча купел “, е упрекнат през 2004 година за 15 млн. лева източено ДДС през компании с фиктивна активност, които издавали фактури за неистинен импорт на артикули. Той бил прикриван от вербувани данъчни. Лице със същите имена било упрекнато през 2008 година за данъчни измами с още 6 индивида, като изказванието е, че незаконната група е функционирала от 2001 година до 2004 година, разгласи някогашният народен представител от ГЕРБ Тома Биков.

Според Биков проверяващите служители на реда откриват, че сдруженията са кухи компании с несъществуващи адреси, след което по класическа скица компаниите са прехвърляни на лица с невисок обществен статус.

Дончев от своя страна зададе въпроса дали лицето Борис Михайлов - разследван, задържан и съден за данъчни измами, е същият, който е назначен на 10 юни като изпълнителен шеф на Държавен фонд " Земеделие ".

Според формалната биография, шефът на ДФЗ Борис Михайлов е роден през 1959 година в София и има магистърски степени по стопанска система и право. Работил е като инспектор в Министерството на финансите, шеф на консултантска компания в региона на финансите и правото, както и като юрист по данъчно и наказателно право.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР