ГЕРБ спечели отново първото място на парламентарните избори, но има

...
ГЕРБ спечели отново първото място на парламентарните избори, но има
Коментари Харесай

Любен Дилков-син: Не съм сигурен, че между Борисов и Трифонов има неприязън

ГЕРБ завоюва още веднъж първото място на парламентарните избори, само че има 75 депутати и малко другари в новото Народно събрание.

„ Българският народ е извънредно умен без значение какви смехории си вършим на негов тил и сега сме в една невиждана обстановка, която към здравната и икономическата рецесия добави политическа. Това е доста прекрасен тест за тези, които влизат в Народното събрание – или ще се справите, или си отивайте “, съобщи депутатът от ГЕРБ Любен Дилов-син в „ Тази неделя “.
Снимка: btvnovinite.bg
„ И ГЕРБ, и втората политическа мощ имат единствено един ход – да предложат едни аргументирани и съществени кабинети, които или ще бъдат определени, или няма да бъдат. Да не се влиза в подмолни договаряния. Честна игра – предлагаш, пък каквото стане “, счита Дилов-син.

„ Ако това не стане, хората още веднъж ще излезе на улицата и ще се стигне до нови избори, само че това не е ужасно, това е демокрацията “, предвижда депутатът.

„ Предполагам, че ГЕРБ са подготвени с кабинета, не знам кой ще бъде министър председател, само че няма да съм аз, не мога да понеса тази тежест “, съобщи Дилов-син.

Според него нови избори „ не са нещо хубаво “ за ГЕРБ, изключително в актуалната обстановка с пандемията.

По неговите думи и на Слави Трифонов в актуалната обстановка „ не му е добре, комплицирано му е “, само че той е виновен човек - като хване някаква работа, гледа да я свърши “.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Не мисля, че някой подценява Трифонов като политик “, съобщи Дилов-син, който означи, че двамата с Борисов имат лидерски качества.

Той разяснява, че не е сигурен, че тогавашното мощно другарство на Бойко Борисов и Слави Трифонов се е трансформирало в „ злост “, само че той няма да се трансформира в медиатор сред тях.

Целият ми живот е бил отдаден на една политическа групировка – „ Гергоьвден “. Новото ѝ младо управление по този начин реши – тази линия, която следвахме последните 10 години да сме със Съюз на демократичните сили ни докара на евроизборите и на тези избори с ГЕРБ.

Сред целите му са „ 5-6 законопроекта “, които ще внесе в Народното събрание. Единият е за статута на рибарското населено място „ Ченгене скеле “, а другият е за основаване на български културен институт като немския „ Гьоте институт “ или испанския „ Сервантес “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР