ГЕРБ сменят кадри в изпълкома, надъхват се за още гласове“Има

...
ГЕРБ сменят кадри в изпълкома, надъхват се за още гласове“Има
Коментари Харесай

Партиите за бой се стягат

ГЕРБ сменят фрагменти в изпълкома, надъхват се за още гласове
“Има подобен народ” желаят да са първи, в Българска социалистическа партия се карат поради задочен пленум

Коалицията на Мая обмисля да се отърве от “Изправи се! Мутри вън!”

Още преди да е необуздано 45-ото Народно събрание, партиите започнаха напрегната подготовка за изключителните парламентарни избори на 11 юли.

От партията на Слави Трифонов “Има подобен народ” оповестиха, че ще оглеждат хората, ще преценят кой и какъв брой скъп може да бъде като народен представител и ще пренареждат листите. Не скриха и упоритостта си да са първа политическа мощ. От “Изправи се! Мутри вън!” признаха, че обмислят дали да не се отърват от “Мутри вън!”, т. е. от Отровното трио, което към този момент е дует - Бабикян-Хаджигенов.

Движение за права и свободи ще активизират електората в Турция, където този път секциите няма да са лимитирани до 35.

От “Демократична България” също оповестиха, че ще разчитат на огромен брой гласове от чужбина, към този момент чертаят и тактики за по-агресивна акция в огромните градове. Обсъжда се вид за пренареждане на листите в София, като се вземат поради преференциите.

От Вътрешна македонска революционна организация към този момент оповестиха, че стартират договаряния с НФСБ и КОД на Петър Москов, тъй като видяха, че независимо не могат да прескочат 4-процентната преграда.

ГЕРБ и Българска социалистическа партия стягат на следващия ден партийните редици. Онлайн ще заседава националната конференция на партията на Бойко Борисов, а алените организират задочен пленум от 8 до 11 май.

В ГЕРБ ще се разискват промени в устава, както и лични промени в управлението на партията. В изпълнителната комисия оставки са подали Менда Стоянова, Красимир Велчев и Пламен Нунев, научи “Труд”. Първите двама не бяха в кандидат-депутатските листи на 4 април. Очаква се в изпълнителната комисия да влязат Десислава Атанасова, Даниел Митов и Деница Сачева. Промени предстоят и в Контролната комисия. От нея ще си тръгнат евродепутатите Емил Радев и Андрей Новаков. На тяхно място ще влязат представители на младежката конструкция.

Участници във форума не скриха терзанието си от идната тирада на Бойко Борисов. Казаха, че чакат рецензия за недобро показване на партията в няколко регионални града, където се чака промяна на координаторите. ГЕРБ към този момент оповестиха, че ще активизират структурите си и че задачата им ще бъде да усилят гласовете за партията доста. Прогнозите се, че ще бъде разгласи курс към сгъстяване на партията.

Пленумът на Българска социалистическа партия е отдаден на критериите и процедурите за издигане на депутати и на графика за привикване на общински и районни конференции. Дневният ред разгневи знакови социалисти. Костадин Паскалев, Дора Янкова, Янаки Стоилов, Петър Мутафчиев, Явор Гечев и Донка Михайлова разпространиха позиция, в която упрекват ръководителя на партията Корнелия Нинова в чиновнически метод.

“Не са препоръчани на вниманието на Народно събрание значими политически въпроси: Какви са задачите ни на идните избори? Каква е тактиката ни за постигането им? Направили ли сме нужния разбор на политическата обстановка и главните цели на другите политически субекти? Кои са значителните проблеми пред страната и кои са левите решения? С кои персони ще се борим за доверието на гласоподавателите? Кои са сътрудниците ни и кои главните ни съперници? В политическа изолираност ли сме? Как се развиват връзките ни с президента Радев и вицепрезидента Йотова?”, написа в позицията. В нея се упорства за привикване на присъствено съвещание на пленума.

20% е квотата за обществени специалисти
Нинова търси престижи, с „ високи нравствени качества “


Хора с публичен опит и престиж, с високи нравствени качества, политическа отговорност и преданост към политиката на партията и нейните полезности ще търсят локалните структури на Българска социалистическа партия, с цел да ги предлагат за листите. Това са водещите критерии спуснати от “Позитано” 20. Друго условие към бъдещите червени депутати е имат просветителна степен магистър, експертен опит в разнообразни професионални сфери, висока обща просвета, комуникативност, разпоредителност и обществена сензитивност. Посочено е, че не трябва да се предлагат червени кметове, както и хора, които са навъртели 12 години стаж като депутати.

Любопитен е и планът за модел на бъдещата парламентарната група на Българска социалистическа партия. В нея се плануват 15 процентни квоти за политически водачи и общественици; за политици и специалисти с опит в региона на макроикономиката и финансите; за икономисти и за специалисти в региона на външната политика. 20% е квотата за специалисти в региона на обществената политика (социално дело, просвета, просвета, обучение, опазване на здравето, юношески действия и спорт, обществено и пенсионно осигуряване) и политици и специалисти с опит в региона на гражданското общество, правото, социологията, политологията, медиите. Не по-малко от 30% от бъдещите червени депутати би трябвало да са на възраст до 40 години.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР