ГЕРБ ще сезира за приетото днес законово предложение да се

...
ГЕРБ ще сезира за приетото днес законово предложение да се
Коментари Харесай

ГЕРБ сезира Конституционния съд за мораториума над решенията на правителството

ГЕРБ ще сезира за признатото през днешния ден законово предложение да се наложи мораториум върху решенията на държавното управление. Според ГЕРБ то е противоконституционно и визира стопанската система и публичния живот, предава.
" Според нас и освен, и други парламентарни групи говореха в този смисъл, че към този момент има решение на Конституционен съд от 2014 година във връзка с налаганите мораториуми на Народно събрание, които стопират действието на избрани лица и които засягат ползи на жители в това число ", сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.
 Правната комисия в Народно събрание утвърди мораториум върху отдаването на концесии Правната комисия в Народно събрание утвърди мораториум върху отдаването на концесии
Два плана за решение за налагане на мораториум върху дейности на Министерски съвет бяха признати и обединени през днешния ден в правната комис...
От момента, в който е бил признат законопроектът групата на ГЕРБ е получила голям брой известия от общини, в това число и такива, които не са с ръководство на ГЕРБ, тъй като няма да могат да се наемат чиновници в общините, изясни Атанасова. Тя изясни, че според закона за държавния чиновник надали и председателката на Народното събрание Ива Митева ще може да назначава специалисти като държавни чиновници в Народно събрание.
" Какво се случва с държавни предприятия, на които ще се наложи да създадат инвестиция и това може да ги докара до банкрут ", попита пък депутатът от ГЕРБ Маноил Манев, а съпартиецът му Христо Гаджев назова признатия мораториум " напор за реваншизъм ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР