ГЕРБ ще се опита да направи кабинет. Тази позиция изрази

...
ГЕРБ ще се опита да направи кабинет. Тази позиция изрази
Коментари Харесай

Андрей Райчев обясни как ГЕРБ може да съставят правителство

ГЕРБ ще се опита да направи кабинет. Тази позиция изрази пред Нова телевизия политологът Андрей Райчев, който счита, че ще се търси формула за ръководство като не изключи държавно управление до локалните избори.

Без Движение за права и свободи обаче не става, Български напредък ще поддържат кабинет. Той не изключва поддръжка и от Българска социалистическа партия за такова ръководство. По думите на Райчев, Корнелия Нинова е в доста тежка и сложна обстановка. Политологът обаче не пожела да разяснява детайлности от кухнята на левите.

Въпросът съгласно Райчев е дали Бойко Борисов ще желае да ръководи с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Вариант е такова държавно управление да получи поддръжка и от " Демократична България ".

ГЕРБ и Борисов имат един коз, който могат да извадят от ръкава - водачът на ГЕРБ да не е министър председател. Така би се намерила по-лесно поддръжка, счита Райчев.

В момента фантазия на Румен Радев в този момент е да има държавно управление, защото е извънредно да се ръководи без парламент, разясни той.

Андрей Райчев не изключва и ГЕРБ да предложи държавно управление на малцинството.

Според Димитър Ганев от " Тренд " водачите на партиите няма да отхвърлят концепцията за избори през януари. Тогава изборът ще е сред опита на ГЕРБ да сформира кабинет или кардиналната позиция на Политическа партия - " в никакъв случай с ГЕРБ и Движение за права и свободи ".

Вариант е надпартийно държавно управление, счита Ганев. Всички партии обаче ще си вършат сметка за локалните избори, които са идната година. По мнението му Бойко Борисов няма да направи държавно управление непременно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР