ГЕРБ ще предложи друг министър-председател. Нямаме обсъждани още имена за

...
ГЕРБ ще предложи друг министър-председател. Нямаме обсъждани още имена за
Коментари Харесай

ГЕРБ няма да предлага Борисов за премиер

ГЕРБ ще предложи различен министър-председател. Нямаме обсъждани още имена за министри или кой ще бъде министър председателят. Да, ще подкрепим кабинет, препоръчан от Слави Трифонов. Ние сме подготвени, с цел да не тласнем страната в неустойчивост, с цел да не предизвикаме избори след избори, да подкрепим с 10 или 20 народни представители, в случай че не им стигат, държавно управление на господин Трифонов. Аз бих подкрепила подобен кабинет. Ще подкрепим някои от неговите политики, само че не всички. Това съобщи в предаването "Още от деня " министърът на външните работи Екатерина Захариева.

Тя означи, че е значимо да има парламент и когато ГЕРБ не е съумяла да направи кабинет е редно да се даде късмет на втория. Екатерина Захариева дефинира изказванията, че ГЕРБ се тормози от предварителни избори като "несериозни ".

"Не се тормозим от експертен кабинет, неустановеност е да влезем в "избори след избори ", някой различен си прави тънките сметки, не ние. Кабинетът, който ние ще предложим, ще бъде от хора в нашата партия, ние имаме задоволително специалисти. Ще предложим кабинет на ГЕРБ. Ще създадем опит да предложим кабинет в тази сложна обстановка. Ако другите партии не ни поддържат, президентът ще връчи мандат на втората политическа партия на господин Трфонов. Надявам се да предложи подобен и да не избяга от отговорност. Г-н Трифонов е политик сега. Неговите сценаристи, режисьори са политици сега ", добави Захариева.

Тя разяснява, че на тези избори ГЕРБ има 8 % и половина разлика от втората политическа мощ.

"Така ни подредиха гласоподавателите. Вотът не се дели на подобен в България и на подобен в чужбина, 70 000 повече са тези, които са дали своят вот отвън страната ", добави Захариева.

По думите ѝ опашки е имало и в България, защото е трябвало да се съблюдават противоепидемичните ограничения.

"Това, че има неточности в протоколите, не значи, че има операция в резултата. Ние сме виновна политическа партия и сме длъжни да предложим кабинет ", сподели още Екатерина Захариева.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР