ГЕРБ ще поиска свикването на извънредно заседание на парламента. Поводът

...
ГЕРБ ще поиска свикването на извънредно заседание на парламента. Поводът
Коментари Харесай

ГЕРБ иска извънредно заседание на парламента заради Украйна

ГЕРБ ще изиска свикването на изключително съвещание на Народното събрание. Поводът е напрежението към Украйна. Това сподели по време на конференция водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.
 

„ Внасяме 59 подписа на депутати, при нужни 48, за привикване на изключително съвещание на Народното събрание. Продължаваме да се осведомяваме от задграничната преса. Логичен е въпросът – когато НАТО е в цялостна бойна подготвеност, в какво положение е българската войска – дали и тя е в бойна подготвеност? Дали, кой и по какъв начин, тъй като до този миг ние сме чули 3 изказвания на министър-председателя Петков, на външния министър остро, на военния министър – уклончиво, а пък мненията на част от обединението са, че това са персонални отзиви.Давано ли е, желано ли е позволение за съюзническа бойна техника на българска територия и по кое време? Днес се организира Съвет на външните министри на Европейски Съюз, който е отдаден на проблема Русия-Украйна. Само, че ние сме показани там от зам.-министъра, а не от министър Теодора Генчовска. Какво по-важно, когато НАТО е в бойна подготвеност и се трансферират войски, кой по-добре от външния министър може да изрази нашата угриженост, че сходни военни дейности на 300-400 км от България, на последно място е газът, доставките ще бъдат нарушени при едни сходни дейности. С тези кораби в Черно море, туризмът да го забравим. Президентът на Румъния свика КСНС, ние към този миг не знаем може ли да осъмнем в положение на война и да не знаем какво се случва? И дали сме въвлечени, или не. Аз съм безжалостен съперник на войната “, добави още Бойко Борисов.

 

 

"В момента Европейска комисия предлага помощ за Украйна 1,2 милиарда евро. Дрънкат се оръжия на границата на нашите съседи. Когато се разхождат бойни кораби в Черно море, те ще се срещнат, тъй като то не е толкоз огромно, и завършваме с туризма ", предизвести Борисов. 

"Кой върви на отмора, когато над него летят Ф-35 и вместо лодки, се разхождат бойни фрегати ", добави някогашният министър председател. 

"Ние сме член на НАТО и бойната подготвеност на НАТО значи бойна готовности за нас. Какво вършим ние? Правим се, че няма проблем, не го виждаме, не участваме в решението? Тотална интернационална изолираност ", показа ръководителят на ГЕРБ.

 

На въпрос по кое време ще се организира това изключително съвещание на Народното събрание, Борисов съобщи, че това зависи от ръководещите. "Може и на следващия ден, само че най-добре още през днешния ден ", приключи той.

 

 

 

 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР