ГЕРБ-СДС се отказа от искането си да задължи здравния министър

...
ГЕРБ-СДС се отказа от искането си да задължи здравния министър
Коментари Харесай

ГЕРБ вече не искат здравният министър да отменя зеления сертификат |

ГЕРБ-СДС се отхвърли от настояването си да задължи здравния министър проф. Асена Сербезова да анулира зеления документ в страната.

По време на днешното съвещание на комисията по конституционни и правни въпроси в Народното събрание стана ясно, че точката за разглеждане на предлагането за премахването на документа е отпаднала от дневния ред. Причината - вносителите от ГЕРБ-СДС са отдръпнали проекторешението си.

Така дефинитивно се постави завършек на сагата " за " или " срещу " зеления документ за депутатите и жителите.

Закана за внасянето на  за анулация на документа пристигна от ръководителя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова минути откакто тяхното предложение за въвеждането му за депутатите беше отхвърлено. Няколко дни по-късно последва.

Инициативи в посока анулация на зеления документ се чакат само от " Възраждане ". Парламентарната група на Костадин Костадинов остава единствената, която ще брани отпадането на документа. " Възраждане " към този момент са внесли проекторешение за анулация на зеления документ за депутатите. Освен това тази парламентарна група разгласи при започване на месеца, че ще търси поддръжка, с цел да които плануват депутатите да влизат единствено със зелен документ. За да бъде сезиран Конституционен съд, е нужна поддръжката на 1/5 от народните представители или общо 48 подписа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР