ГЕРБ-СДС имат пълната подкрепа на евроатлантическата общност. Затова сме поели

...
ГЕРБ-СДС имат пълната подкрепа на евроатлантическата общност. Затова сме поели
Коментари Харесай

Лидерът на ГЕРБ от Златоград: Днес Радев опроверга още една лъжа на Петков/Василев – че с него уж сме действали в синхрон

" ГЕРБ-СДС имат цялостната поддръжка на евроатлантическата общественост. Затова сме поели уговорката да има промяна на правосъдната система ”. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов от Златоград.
 
" Днес президентът Радев в изявление опроверга още една неистина на Петков и Василев – че с президента действаме в синхрон. По тази неистина залиташе и Корнелия Нинова. Да, когато създадат нещо положително, го споделяме. Не мога да си изкривявам душата. Работиха интензивно за миграцията, направиха контактите с Турция, Европейски Съюз ", разяснява Борисов. 
 
Лидерът на ГЕРБ подсети, че точно с помощта на ГЕРБ в Народното събрание са признати законите за поддръжка на Украйна, които са разрешили на българските политици, в това число на президента Румен Радев да бъдат с високо вдигната глава в Брюксел.
 
" Белият и либерален свят поддържа Украйна. Винаги съм бил за уравновесена политика, само че ние осъждаме избиването на дами и деца, което се случва всеки ден там. Никой от нас не е военолюбец, военолюбците са други. Представете си, в случай че нас ни бяха нападнали? Затова участието ни в НАТО не е факсимиле ", акцентира Борисов.
 
Той съобщи, че сега България стои добре на интернационалната сцена и това се дължи най-много на обстоятелството, че ГЕРБ през последната година лидира в българския парламент по въпросите на интернационалната политика, от поддръжката за Украйна до разрешаването на разногласието с РСМ.
 
" Как щеше да се усеща Радев, в случай че по наше предложение българският парламент не беше приел за оръжията на Украйна. Кой реши тази задача? - ГЕРБ. В предходния парламент, когато управляваше Петков, те не посмяха. Аз бях водач на процеса да присъединим РСМ за Европейски Съюз. Кой, в случай че не ГЕРБ, даде опция България да има цяла ескадрила F-16. Да не изброяваме и другите закони, които направихме и са в интерес на България ", акцентира Борисов.
 
По време на събитието коментар направи и някогашният ръководител на Народното събрание Цвета Караянчева. " Време е шарлатаните на Радев да се омитат от политическата сцена ", изрично съобщи тя.
 
Караянчева разяснява и доклада на служебния министър председател Гълъб Донев и неговите думи за застоя в България. Според нея страната е спряла да се развива след ръководството на Бойко Борисов. " Всички си спомнят какви бяха цените на горивата и храната. А в този момент всичко отиде до тавана през последните седем месеца ", добави Караянчева.
 
Тя насочи рецензии и към водачите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев. " За да управляваш една страна, би трябвало да познаваш законите, а те потъпкаха Конституцията ", акцентира Караянчева. По думите й президентът Румен Радев се е отрекъл от Петков и Василев.
 

 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР