ГЕРБ саботират плана за възстановяване и устойчивост. Около това мнение

ГЕРБ саботират плана за възстановяване и устойчивост. Около това мнение ...

Мая Манолова: ГЕРБ саботира Плана за възстановяване и устойчивост


ГЕРБ саботират плана за възстановяване и устойчивост. Около това мнение се обединиха Мария Капон и Мая Манолова от коалицията "Изправи се! Мутри вън" пред журналисти в кулоарите на парламента.

Според Мария Капон това, което правят правителството и Томислав Дончев с плана за възстановяване и развитие, е саботаж. Ние искаме да видим кои са исканите корекции в плана, но това, което те произвеждат в момента, се нарича саботаж - българските граждани и народ да нямат достъп до тези средства, категорична бе Капон.

Според Манолова Томислав Дончев си въобразява, че наказва новоизбраните формации в парламента или евентуално бъдещо ново правителство. "Не, той провежда наказателна акция срещу българския народ като саботира Плана за възстановяване и устойчивост и ние няма да го позволим. Българският парламент е най-високата институция и решението на парламента е задължително за правителството, независимо дали е в оставка", изтъкна Манолова.
Манолова вади мръсните ризи и вика Борисов в парламента
Манолова вади мръсните ризи и вика Борисов в парламента

ГЕРБ да си вземат калинките, настояха от "Изправи се! Мутри вън!

За това тя настоя за изслушване на премиера за Плана за възстановяване и устойчивост още утре. Манолова настоя да чуе и за отговорностите по плана за възстановяване и устойчивост от правителството и той бъде внесен в срок в европейските институции.

Още следващата седмица в парламента да има голямо обсъждане на плана, в което да се включат работодатели, синдикати, браншови организации, Националното сдружение на общините за областите, засегнати от приемането на плана, предлагат от "Изправи се! Мутри вън".

Тя настоя за публичност за огласяването на третия вариант за план за възстановяване и устойчивост. Не е редно въпросът за предоставяне на 20 млрд. лв. да бъде тайна, да бъде забулено в мистерия и да отлежават папките в нечии чекмеджета. "Изправи се мутри вън" са гарант за това, че парите ще стигнат до всяко българско домакинство и фирма, настоя Манолова.

По думите й пропуснатите отрасли туризъм и транспорт ще бъдат включени и вместо пари за стиропор и за раздута администрация, ще има пари за иновации, които да стигнат до фирмите, които да дадат възможност за тяхното оборудване.

За това в коя пленарна зала ще бъде изслушан премиерът Бойко Борисов - решението ще се вземе днес. "Изправи се! Мутри вън!" искат заседанията да се провеждат в старата сграда на Народното събрание, който е с надпис "Съединението прави силата".

Манолова даде да се разбере, че всички разговори, които водят и ще води коалицията, ще бъдат публични, пред очите на хора. В задкулисни тайни и непублични разговори няма да водим, увери тя.

Източник: news.bg