ГЕРБ позволи щедро партията на бизнесмена Веселин Марешки "Воля" вече

...
ГЕРБ позволи щедро партията на бизнесмена Веселин Марешки "Воля" вече
Коментари Харесай

ГЕРБ даде на Марешки да управлява енергийния регулатор на концесия

ГЕРБ разреши обилно партията на предприемача Веселин Марешки "Воля " към този момент да има свои хора в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР). Номинираната от "Воля " Пенка Трендафилова е новият член на регулатора, откакто през днешния ден Народното събрание гласоподава кандидатурата й.

Така политическата мощ на Марешки има собствен човек в органа, който контролира пазара на електрическа енергия и ВиК-услуги, с двама души, колкото и ГЕРБ. Българска социалистическа партия нямат нито един собствен в един от най-важните регулаторни органи в страната. Какато преди дни Корнелия Нинова разяснява, те отзават да сложат там свои хора, тъй като Регулаторът не е самостоятелен.

Втората кандидатура на "Воля " е досегашният член на регулатора Георги Златев, който преди този момент бе от Българския либерален център, избрани отново са и Ремзи Осман (ДПС) и Александър Йорданов (Обединени патриоти).

Пенка Трендафилова заема поста на освободения от Комисията Валентин Петков. Всички членове ще имат петгодишен мандат в регулатора. След избора им четиримата се заклеха да съблюдават Конституцията и законите на страната и във всичките си дейности да се управляват от ползите на народа.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР