„ГЕРБ показва безсилие с призива Румен Радев да оттегли кандидатурата

...
„ГЕРБ показва безсилие с призива Румен Радев да оттегли кандидатурата
Коментари Харесай

Валентин Вацев: Има състезание между Радев и Борисов кой е по-мил на САЩ

„ ГЕРБ демонстрира изтощение с апела Румен Радев да отдръпна кандидатурата си за втори президентски мандат. Истинското деяние е на президента Радев, който заяви еднопосочно и пределно ясно на Българска социалистическа партия, че който претендент за президент има поддръжката на американците, няма потребност от поддръжката на социалистите. Новият участник в благородното съревнование „ кой е основен американец в България “ е Румен Радев “. Това сподели пред БНР анализаторът Валентин Вацев.

По думите му в тази историческа обстановка Русия гради нов интерфейс за другарство с Европейския съюз и със Съединени американски щати и на този стадий протичащото се в България не съставлява интерес за Русия.

„ ГЕРБ не е искрено проамериканска мощ, а е политически феномен, който получаваше поддръжка от Москва и от Берлин. Не Радев, а Борисов е строил руско-българската тръба. Такива неща не се не помнят в Москва и не се простят във Вашингтон... ГЕРБ е бизнес план, който е съумял да превземе множеството от значимите политически и стопански позиции “.

Вацев акцентира, че и Радев, и Българска социалистическа партия са напът да изгубят.

„ Президентската преценка, че в случай че те поддържа американско посолство, не ти би трябвало поддръжката на социалистическа партия, не е тъкмо по този начин и играта е малко по-сложно. Българска социалистическа партия може да загуби съществено на парламентарните избори, защото през днешния ден стремежът в Българска социалистическа партия е опитът на Корнелия Нинова да подмени районните станишевски елити “.

Анализаторът разяснява и случая „ Алексей Навални “:

„ Водевилът „ Навални “ е първа демонстрация на новата политическа линия Байдън - Блинкън по отношение на Путин и Русия. Навални се върна с друго схващане и по тази причина през днешния ден е сюрпризиран. Той дълги години правеше неща, поради осъществяването на които в Русия затварят. Властта по отношение на него го развращаваше. Той имаше визия за съветската власт като слаба, която не може нищо да му направи... В началото той имаше многообещаваща роля, изживяваше се като действителен герой против корупцията и се ползваше с интереса на съветското общество, беше като сътрудник на въздействие. Но той загуби тази позиция, в този момент е второстепенен представител на някакви сили. Навални се движи към ролята на сакрална жертва, не трябваше да се връща в Русия “.

Причината министър председателят Бойко Борисов да пази Навални съгласно Вацев се дължи на неговото неспокойствие, че е напът да изгуби търпимостта на американското посолство.

„ Защитната тактика на Борисов е да бъде основният бранител на американските ползи в България. Той ще влезе в благородно младежко съревнование с ген. Радев кой е по-мил на американския дипломат в София “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР