ГЕРБ остава най-влиятелната партия с електорален дял от 35%, следвана

...
ГЕРБ остава най-влиятелната партия с електорален дял от 35%, следвана
Коментари Харесай

ГЕРБерите - най-влиятелни, според НЦИОМ

ГЕРБ остава най-влиятелната партия с електорален дял от 35%, следвана от Българска социалистическа партия – с 12%, Движение за права и свободи – със 7%, " Атака " – с 4% и Синята коалиция – с 3.3%. Това демонстрира изследване на обществено-политическите настройки на Националния център за проучване на публичното мнение (НЦИОМ). Проучването е извършено в интервала 15 – 23 септември от НЦИОМ.

Проучването демонстрира, че Българска социалистическа партия излиза от рецесията след най-тежките си изборни разочарования през 2009 година и електоратът й се стабилизира на към 12%.

Забелязва се наклонност за известно евакуиране на симпатизантите на ГЕРБ от по-младите към по-високите възрастови групи. Традиционно положителни остават позициите на ръководещите измежду жителите на градовете-областни центрове, както и измежду хората със стандарт към и над междинния. ГЕРБ съумява да разшири въздействието си в селата.

Според данните полицията продължава да бъде най-одобряваната държавна институция. От началото на годината до момента поддържа трайно високо утвърждение и ниско отрицание.

68% от симпатизантите на ГЕРБ, както и 56% от последователите на Българска социалистическа партия, утвърждават работата на полицията.

Най-добре одобряват свършеното от ведомството жителите на регионалните и на дребните градове.

Съдът се употребява с минимум публично утвърждение за работата си (14% утвърждение и 63% неодобрение), демонстрира още изследването.

Одобрението за работата на прокуратурата също остава ниско - 17% утвърждение и 56% отрицание.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР