ГЕРБ обмисля промяна в Правилника на Народното събрание, с която

...
ГЕРБ обмисля промяна в Правилника на Народното събрание, с която
Коментари Харесай

Обмислят промяна в Правилника на НС заради отсъствието на БСП

ГЕРБ обмисля смяна в Правилника на Народното събрание, с която при неявяване на цяла парламентарна група членовете ѝ да нямат право на 1/3 от възнагражденията си. 

Въпреки отсъствието си депутатите от „ Българска социалистическа партия за България “ в този момент получават част от заплатата си, аргументира се ръководителят на правната комисия и народен представител от ГЕРБ Данаил Кирилов.

" Спекулативно е изказванието на сътрудниците, че отсъствайки, те не получавали нищо. Не е по този начин. Отсъствайки, получават една трета от главното си заплащане. Това не е незабележим размер! Все отново е сериозен размер, изключително пък във усещането на работещия българин, на който тази една трета в действителност му е междинната работна заплата ".

Кирилов обърна внимание, че няма правилник за извиняване на  отсъствията на цяла парламентарна група, тъй като по устав извинения на народен представител прави ръководителят на съответната група.

" Редно е огромна част от разноските да не бъдат покрити и надлежно глобите да бъдат пределно ясни и да се знае. Ние като бяхме отвън Народното събрание юни и юли месец 2013 година, имаше политическо решение и не получавахме безусловно нищо от Народното събрание. Абсолютно нищо ", сподели той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР