ГЕРБ, "Обединени патриоти" и "Воля" предлагат отмяна на машинното гласуване.

...
ГЕРБ, "Обединени патриоти" и "Воля" предлагат отмяна на машинното гласуване.
Коментари Харесай

Ново 20: Отменят машинното гласуване

ГЕРБ, "Обединени патриоти " и "Воля " оферират анулация на машинното гласоподаване. ГЕРБ предлага машинното гласоподаване да не се организира на локални и парламентарни избори, заяви преди минути Анна Александрова на брифинг.
"Промяната е подбудена от разбора и отчета на ЦИК, който е извънредно обезпокоителен във връзка с машинното гласоподаване ", означи тя.
"Корпусът на Закона не го пипаме, питаме преходни и заключителни разпореждания, при които предлагаме машинното гласоподаване да не се организира на локалните избори и на парламентарни избори. На избори за президент и европейски, то да остане ", посочи националният представител.
Мотивът са сериозните опасения от ЦИК и Информационно обслужване, че "местните избори може да се опорочат " и провалят поради неблагонадеждния избор с машини.
"Това, което се случи на европейските избори - в София завършиха в 9 часа сутринта, в случай, че имаме 33% интензивност и няма втори тур, а в локалните ще надвишават 60 % ", разгласи преди малко Александър Ненков.
"На локалните избори ще ни е доста мъчно да попълним комисиите. Машините се оказаха скъпо струващи играчки, които не способстваха нито за по-честни, нито за по-лесни избори - в противен случай, вършат процеса по-сложен. Казват го самите членове на комисиите - те не желаят да вземат участие към този момент, не можем да ги попълним. Във всяка комисия, в която има машини, има и неточности, само че не членовете на комисиите са отговорни за това ", посочи Ненков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР