ГЕРБ могат да гласуват въздържал се за правителството, което ще

...
ГЕРБ могат да гласуват въздържал се за правителството, което ще
Коментари Харесай

ГЕРБ готови да подкрепят правителство на Кирил Петков

ГЕРБ могат да гласоподават " въздържал се " за държавното управление, което ще предложат от " Продължаваме промяната ", само че Радомир Чолаков не изключва и да поддържат държавното управление.

В студиото на Нова телевизия Чолаков уточни, че както всички ГЕРБ желаят да има държавно управление - " време е за това ". А по какъв начин възприемат Кирил Петков като предложение за министър председател, Чолаков разяснява с думите " Време е да се поеме отговорност ".

ГЕРБ на този стадий потеглят по пътя на опозицията, изясни ролята на ексуправляващите. Такава кардинална била и позицията на парламентарната група на ГЕРБ/СДС през вчерашния ден при гласуването на предлагането на Политическа партия за ръководител на Народното събрание Никола Минчев. ГЕРБ/СДС гласоподаваха " въздържал се ".

" Който и да беше препоръчан, ние щяхме да се въздържим. Това е избор на болшинството и не е наша работа да споделяме кой да бъде ръководител ", изясни Радомир Чолаков. Той планува, че задачата на Минчев като ръководител на Народно събрание няма да е лесна и лека.

" Струва ми се, че всички политически сили в Народното събрание би трябвало да му оказват помощ, с цел да възвръщаме парламентаризма. Той обаче ще има проблем с наслоените през последната година отрицателни връзки по отношение на Народното събрание. Те се дължат на обкръжението на президента и на водачите на неговата политическа групировка ", изясни Чолаков.

Чолаков още веднъж обоснова второто място и загубата на гласове за ГЕРБ от парламентарните избори с умората от 12 години ръководство. " Българинът обича новото, хубаво е да има такова. Всъщност, два пъти тази година му беше препоръчано ново. Единият път той избра неверно, само че ново. Вторият път отново избра ново ", сподели Радомир Чолаков, който се надява този път това ново да не е неверно, само че е песимистичен.
--> --> --> -->
КоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди Напиши коментарИме:Коментар:
Последни вести
НАПИШИ КОМЕНТАР