ГЕРБ и Обединени патриоти номинират Сотир Цацаров за председател на

...
ГЕРБ и Обединени патриоти номинират Сотир Цацаров за председател на
Коментари Харесай

НС: ГЕРБ и "Обединени патриоти" номинират Цацаров за шеф на КПКОНПИ

ГЕРБ и " Обединени патриоти " предлагат Сотир Цацаров за ръководител на КПКОНПИ. Това заяви на брифинг в Народното събрание ръководителят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, след среща с основния прокурор в Народното събрание.

Според признатите от депутатите процедурни правила срокът за внасяне на кандидатури изтича на следващия ден - 20 ноември.

Народният представител от " Обединените патриоти " Емил Димитров - Ревизоро съобщи на брифинг, че персонално той е водил договарянията с сегашния основен прокурор за номинацията. Той е безапелационен, че Цацаров е най-подходящ за този пост и кандидатурата му не е политическа. 

„ За нас номинираният трябваше да е човек, който да е работил и да схваща естеството на длъжността, която ще заема. Сотир Цацаров е всичко това, което другите не са. От 1992 година е в системата ”, разяснява Димитров. 

Той добави, че предлагането не е било непринудено, а дълъг развой.  „ Г-н Цацаров искаше да остане в системата, в която е в този момент. Искаше да бъде измежду фамилията си. Намерихме причини, посредством които успяхме да го убедим, че имаме потребност от него ”, сподели още Емил Димитров - Ревизоро. 

„ Забелязах, че той знае къде е границата сред институциите, разделянето на управляващите ”, разяснява някогашният вътрешен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ Валентин Радев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР