Герант Томас е тазгодишният шампион в 105-ото издание на колоездачната

...
Герант Томас е тазгодишният шампион в 105-ото издание на колоездачната
Коментари Харесай

Герант Томас си гарантира победата в Тура, Том Дюмолен спечели предпоследния етап

 Примож Роглич завоюва кралския стадий, Герант Томас допира триумфа в Тура  Арно Демар завоюва 18-ия стадий на Тура, няма промени на върха
Герант Томас е тазгодишният първенец в 105-ото издание на колоездачната обиколка на Франция, откакто мина безпроблемно през триседмичното тестване.

Британският колоездач на " Sky " е 64-ият победител в конкуренцията и наследява съотборника си Крис Фрум, който завоюва Тура в последните три години.

Уелсецът удържа през днешния ден на бягането по часовник в 20-ия стадий - 31 км самостоятелно по часовник от Сен Пи-сюр-Нивел до Еспелет, който бе последната огромна спънка пред водача в най-престижната колоездачна обиколка. Томас приключи трети след спечелилия Том Дюмулен (Sunweb) и Фрум.



Отборът на " Sky " още веднъж се показа мощно в стадия, откакто Михал Квятковски приключи с четвърти резултат. В топ 10 влязоха още Сьорен Крех Андерсен (Sunweb), Боб Юнгелс (Quick Step), Илнур Закарин (Katusha–Alpecin), Примож Роглич (LottoNL-Jumbo), Марк Солер (Movistar) и Майкъл Хепбърн (Mitchelton–Scott), който беше един от най-ранно стартиралите.

В генералното класиране Томас води още от 11-ия стадий и усилваше преднината си методично, с цел да си обезпечи крайната победа. Втори е Дюмулен с изоставене от 1:51 минути, а трети с 2:24 минути е Фрум, като е несъмнено, че това ще е и крайното класиране в " Тур дьо Франс 2018 ".



Утре следва стадий от 116 километра сред Уй и Париж. Той е напълно тържествен, като остава да се реши само борбата за етапната победа сред дребното останали спринтьори.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР