Георги Валентинов коментира изгонването си от Bellator, което стана факт

...
Георги Валентинов коментира изгонването си от Bellator, което стана факт
Коментари Харесай

MMA боецът, който го изгониха от Белатор: Не е расистко да носиш черна блуза

Георги Валентинов разяснява изгонването си от Bellator, което стана факт малко повече от месец след подписването на контракта сред двете страни в предаването "Здравей, България " по NOVA. Причината за освобождението на родния ММА войник стана присъединяване му в расистския скандал по време на футболната евроквалификация сред България и Англия на стадион “Васил Левски” на 15 октомври.

Вчера стана ясно , че Карим Зидан, който е публицист от Bloodyelbow, се е свързал с организацията, с цел да ревизира статута на Георги и е бил информиран, че от организацията са решили да се разделят с него.

Валентинов бе на трибуните, само че показа, че е попаднал на неверното място в неверния час и се разграничи от тях.

„ Аз съм почитател на „ Левски ", другите хора с мен бяха мои другари също последователи на тима. Ние се познаваме от спорта, те също са спортисти”, разяснява Георги Валентинов в студиото на “Здравей, България” „ Единствената неточност от моя страна, която позволих е, че покрих лицето си, тъй като беше доста студено. Помолиха ме да сложа блузата, с цел да й направя реклама. Това, че нося черна блуза не значи, че съм расист ", споделя той.

„ Това, съгласно мен, е работа на някой мой „ доброжелател” на който не му харесва това, че аз съумявам. Да подпиша с най-голямата организация в света несъмнено е триумф. Журналистът Карим Зидан прави своята дописка по два жълти уеб страницата за клюки”, изясни Валентинов.

26-годишният войник държи връх 21-5 в ММА и тренира дружно с треньора на Конър Макгрегър - Джон Кавана в Ирландия.

„ Тренирам в най-голямата зала в света, където имам сътрудници от доста и разнообразни раси. Организацията, която направих, също е работила с бойци от разнообразни раси. Никога не съм членувал в расистки или ксенофобски организации”, приключи Валентинов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР