Георги Търновалийски, който е с репутацията на социалист от опозицията

...
Георги Търновалийски, който е с репутацията на социалист от опозицията
Коментари Харесай

САМО В ПИК! Георги Търновалийски: Случайната жена Нинова се превърна в Ким Чен Ун, след нея БСП няма да я има. Колкото и голям дебил да е, тя подготви фарса „Конгрес“ и избяга. Нахрани се с партията, за да реализира властовите си амбиции. Не е време за пр

Георги Търновалийски, който е с репутацията на социалист от опозицията на Корнелия Нинова в Националния съвет на Българска социалистическа партия, непосредствен до Георги Гергов, някогашен зам.-финансов министър от кабинета „ Орешарски “ и някогашен народен представител в 44-ото Народно заседание, проговори пред ПИК за какво конгресът на левицата още веднъж бетонира на лидерския пост алената прима. Не е ли парадокс от Столетницата да си потеглят или да бъдат изчегъртвани имена като досегашния водач Михаил Миков, като заместника Кирил Добрев, да са отстранени и мачкани хора като Валери Жаблянов, Велислава Дърева, Крум Зарков. Убийството на 130-годишната партия и превръщането и в фракция не нахрани ли задоволително властовите упоритости на госпожата и може ли Румен Радев през нов план, олицетворяван от Атанас Пеканов, да се опита да овладява рецесиите, като смъкна от власт кабинета на Кирил и Асен, разяснява още Търновалийски.
свързани новини40101на 23.01.2022
- Г-н Търновалийски, при декларирана оставка на Корнелия Нинова конгресът я установи, стимулира поредицата от изборни загуби с „ отмалялост “ на членовете и симпатизантите и още веднъж я бетонира на лидерския пост на „ Позитано “ 20 макар отлива на 600 000 гласа. Това не е ли парадокс и партийно самоубийство?

- Това е фарс. Нинова се трансформира Ким Чен Ун. Няма промяна. Тя е незаменима. Без нея партията не може да съществува. Което може би ще се окаже истина, тъй като партията след нея очевидно няма да съществува. Сценарият се развива по севернокорейски. Там се късаха ризи, „ на кого ни оставяш “, „ другарко Нинова, без теб партията не може да съществува “. 130-годишна партия е доведена до положение на треторазрядна политическа мощ. Това е, нямам думи – следващият фарс. Ние това към този момент един път го играхме. Тя подаде оставка, отдръпна си оставката, подигра се с делегатите на конгреса, подигра се с партията. И в този момент още веднъж това се повтори. Аз не мога да допускам. Никой рационален човек не може да чака такова нещо. Че ще разиграваш една политическа мощ – хората да идват от цялата страна в пандемия, да се събират 900 души, с цел да ги разиграваш по този метод. Това е човешката страна. Партийната и политическата изобщо не мога да я разясня. То няма какво да се разяснява.
свързани новини41794на 23.01.2022
- Нинова и кохортата към нея не трансфораха ли партията в някаква самоубийствена фракция. Да елиминираш престижи като Михаил Миков, Кирил Добрев, Валери Жаблянов, Крум Зарков, който е изразител на една нова, прогресивна наклонност, да смачкваш политическия си орган „ Дума “, да изчегъртваш перо като Велислава Дърева, това не е ли имплозия?

- Толкова е неразбираемо и отвратително, аморално, че даже самата Нинова, да не използвам думата, която ми пристигна на устата, колкото и огромен дебил да е, не остана, с цел да взе участие в този фарс. Тя го приготви и избяга.

- Защо обаче Нинова продължава да има лидерска упоритост, в случай че към този момент изконсумира партията за властовите си упоритости и е осъществена като вицепремиер?

- Това е нейният боязън, че в случай че не е ръководител, някой ще реши, че би трябвало да я махне от позицията, за която тя толкоз е мечтала – вицепремиер. Нямам друго пояснение.

- Този пост не я ли нахрани задоволително, толкоз ли незадоволимо е егото и, не граничи ли това с патология?

- Явно не, тъй като не се е развихрила още във властта. Те доближиха до такава степен, че фрагментите на Българска социалистическа партия, които влязоха в ръководството, уволняват фрагментите на Българска социалистическа партия, които бяха назначени по времето на служебните държавни управления. Дотук стигнахме. Съсипия. Нейната задача е, казвал съм го и различен път, е да унищожи тази 130-годишна партия. И тя го прави доста сполучливо и целеустремено.

- Не станахте ли прекомерно доста хората, които сте упреквани във вътрешнопартийно опозиционерство, не се ли натрупа към този момент задоволително сериозна маса, че да се търси опция – вътре в партията, идейното придвижване „ Социализъм 21 “, „ 50-те “ или посредством основаване на нов ляв план, приказва се за групировка към Атанас Пеканов и Румен Радев, какво от това е допустимо?

- Много съм сюрпризиран от декларираното оттегляна на Мишо Миков. Как да се откажем от партия, която е съществувала 130 години и е предходна през толкоз тежки интервали. И да вършим нов ляв план, тъй като има една жена, инцидентно попаднала в тази партия, която е получила избрани задания отнякъде, натискат и копчето да я унищожава, и ние просто да избягаме от партията. Имам потребност от това партията да се стабилизира, тъй като съм част от тази партия, отдал съм и доста време и страсти, с цел да се развиваме и да бъдем същинска лява партия. И какво в този момент – да създадем различен ляв план, който ще бъде следващият. И да оставим 130-годишната партия да я досъсипе една инцидентно попаднала в нея жена. Не го разбирам това. И Мишо не го разбирам. Хубаво е да има доста леви партии, да има с кого да се сплотява Българска социалистическа партия. Но все ми се коства, че Българска социалистическа партия не би трябвало да бъде съсипвана по този позорен метод.

- В подтекста на енергийната, на здравната рецесия и инфлацията, може и да се стигне до предварителното събаряне на държавното управление на Кирил и Асен, има ли време да бъде заместено то от различен ляв план?

- Кризите в действителност са доста тежки. Аз съм песимистичен, че това ръководство ще може да се оправи с тези рецесии, имайки поради и сложната коалиция, която се сътвори комплицирано. В нея вземат участие диаметрално противоположни като хрумвания, като визии партии. Затова считам, че доста мъчно ще се оправят, съвсем нямам доверие, че ще съумеят да се оправят. Дали това ще провокира безредици и събаряне на държавното управление, нови избори, чакам го, даже и ако това ръководство се оправя. И ще кажа за какво. Защото по-вероятно няма да се оправи. Така ще се отиде на нови избори. Но даже и да се оправи, в случай че се оправи, чакаме го като българи и жители, доста евентуално е дори несформираната още партия „ Продължаваме промяната “ да изиска избор на доверие от българите и да отиде на избори, с цел да може да си почисти обединението. И тогава България няма да има ляво присъединяване в ръководството.

- Има ли в стопанската система запас да се оправим с все по-неизпълняваните Маастрихски критерии за бюджетен недостиг, който да не пода под три %?

- Няма запас, тъй като стопанската система ни е сложена на колене от рецесиите. Знаете какъв брой структурно определящи предприятия към този момент не работят. Те не работят тъкмо заради тези аргументи – цената на тока и рецесиите, включително и здравна. Това, че през предходната година има задоволително доходи, които се раздават и на база на които се възнамерява в този момент и новият бюджет, не значи, че по този начин ще продължи и през 2022-ра. Защото златната кокошка, която снася, лека-полека я убиваме. Защото бизнесът затваря. Няма кой да донесе тези огромни доходи, които се чакат. Моите терзания са в тази посока. Да, още веднъж трупаме огромни задължения. В такова време би трябвало да се взимат задължения, единствено че те са в много съществени размери. 7 милиарда са си 7 милиарда. Преди за 1 милиард в страната започваха безредици.

- Да, смъкнаха Орешарски.

- Сега имаме 7 милиарда и всички ги одобряват като ОК. Икономиката би трябвало да бъде подкрепена. Ако това ръководство се оправи, може би ще има задоволително запас да се покрият минималните потребности на българските семейства, на работещите и да се преразпределят пари за бизнеса. Но нищо повече. Не знам и по кое време ще бъде импортиран и Планът за възобновяване и резистентност, откъдето би трябвало да дойдат и свежи пари. Може би на него се разчита повече. Още не сме приели Бюджет 2022, а министърът на финансите приказва за актуализация през лятото. Положението е в действителност доста тежко. Не знам дали са наясно с какво се захванаха и какво одобриха да правят тези двама нови политически водачи. Защото без устойчиво ръководство, без постоянна коалиция, свадите занапред ще стартират. И нека това да не е на гърба на българския жител, поданик и бизнеса.

- Дали в тази обстановка президентът Радев може да играе някаква възпираща роля?

- Президентът Радев няма никакви пълномощия в тази обстановка. Не виждам каква възпираща роля може да има той. Може да играе единствено ролята на някакъв модератор сред политическите сили. Не имам вяра, че ще прави нов политически план през Пеканов. Мисля, че нито е времето, нито е моментът да се осъществя такава концепция. Не я изключвам обаче.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР