Георги Танчев-Манджата е избягал от затвора, защото се нуждаел от

...
Георги Танчев-Манджата е избягал от затвора, защото се нуждаел от
Коментари Харесай

Манджата се изповяда пред ченгетата, духнал от пандиза, защото...

Георги Танчев-Манджата е избягал от пандиза, тъй като се нуждаел от опиати. Това споделил пандизчията на служителите на реда от Криминална полиция, които го задържаха през днешния ден сутринта.

Както БЛИЦ първи заяви , Танчев бе арестуван покрай пловдивския бул. " Мария Луиза " в квартирата на собствен другар наркоман.

Последните няколко дни той прекарал в жилището, като единствената му цел била да си набави нужната доза.

Мандажата е върнат в пандиза, като е настанен в приемната. Предстои Районна прокуратура-Пловдив да повдигне обвиняване по отношение на Георги Танчев по член 297 алинея 1 от Наказателния кодекс. Присъдата, която го чака е до 3 години отнемане от независимост. Наказанието ще бъде добавено към присъдата, която той изтърпява сега, написа trafficnews.bg.

Георги Танчев избяга на 10 април от обекта, на който бил назначен на работа. Манджата е наказан на 1 година затвор за разпространяване на опиати и е излежавал присъда си в ТПО " Хеброс ". Ден преди бягството е назначен на външен неохраняем обект - мандра " Филипополис " в квартал " Прослав ". Следобед той споделил на отговорника на обекта, че излиза да се види със сестра си и повече не се върнал. По-късно се оказва, че той въобще няма сестра.

Манджата неведнъж е лежал в пловдивския затвор за пласьорство на дребно. До деня на бягството си Танчев е изтърпявал влезнала в действие присъда за държане на наркотични субстанции в размер на една година „ отнемане от независимост “ при първичен „ общ “ режим. Той е изтърпявал наказването си в Затворническо общежитие от открит вид /ЗООТ/ „ Хеброс “ към Затвора в Пловдив. Съгласно Закона за осъществяване на наказванията и задържането под стража, лишените от независимост, изтърпяващи наказване при първичен „ общ “ режим, могат да поставят труд на външни обекти. Георги Танчев е бил наведен в ЗООТ „ Хеброс “ на 9 март 2018 година Той е бил осъждан преди неведнъж за закононарушения срещу собствеността и владение на наркотични субстанции.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР