Георги Свиленски, член на Изпълнителното бюро на БСП определи резултатите

...
Георги Свиленски, член на Изпълнителното бюро на БСП определи резултатите
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Промяната може да стане с правителство, не с извънредни избори

Георги Свиленски, член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия дефинира резултатите от парламентарните избори като тежка загуба за Българска социалистическа партия с оглед желанията и упованията.

" От срещите, които организирахме събота и неделя, една от констатациите е, че не сме декларирали или не са разбрали нашата позиция по време на митингите. Искам да припомня, че всички народни представители бяха на митингите. Лично аз бях на митингите съвсем през вечер, по-голямата рецензия е, че не напуснаха Народното събрание в дните на митингите като парламентарна група, само че ние стояхме вътре, с цел да отстояваме измененията в изборния кодекс, които в този момент се оказаха проблем на изборите. Опитахме се да бъдем гласът на опозицията вътре в Народното събрание ", съобщи в " Още от деня " той.

Относно това дали са били почтени изборите, Свиленски сподели, че Българска социалистическа партия признава изборите.

" От срещите и от наши наблюдения такова пазаруване на гласове, каквото се случи на тези избори, може би не е имало в никакъв случай и на никое място, такова безучастно отношение от страна на органите на Министерство на вътрешните работи не е имало ", съобщи той.

Свиленски разяснява резултатите по този начин:

" Резултатите от изборите демонстрираха, че в действителност смяната може да се случи, демонстрираха, че Борисов няма да бъде повече министър председател, че ГЕРБ повече няма да ръководи, в този момент във всички партии, които влязоха, отвън ГЕРБ, е ключът да създадат тази смяна. "

Георги Свиленски съобщи: " Нашата позиция е безапелационна, ние държавно управление на ГЕРБ няма да подкрепим. Установяваме че нашите гласоподаватели желаят смяна, тя може да стане с държавно управление, а не с изключителни избори. "

Свиленски разяснява възможна поддръжка за " ИТН ".

" Ние ще сложим нашите условия на " ИТН " против какво, защо, ние не можем просто по този начин да си поддържаме държавно управление на " ИТН ". Ще забележим откровеността и искреността на тези партии, които бяха на митинга, дали фактически желаят да смъкват Борисов от власт. Защото в случай че не предложат държавно управление, в случай че не поддържат такова държавно управление, което да промени тези неща, значи всичко е било следващата илюзия за българските жители. "

" България би трябвало да има държавно управление, което да досвали Борисов от власт, той в този момент е застанал на първата стълбичка на слизането от властта, би трябвало да му помогнем да си извърви цялата редичка надолу ", беше безапелационен Георги Свиленски.

На въпроса дали Българска социалистическа партия ще желае да има заместник-министри, в случай че поддържат " ИТН ", Георги Свиленски отговори:

" Ние участници в държавното управление няма да имаме, защото няма да влизаме в никаква коалиция. Ние ще подкрепим това държавно управление въз основата на тези три или четири промени - правосъдна промяна, нов изборен кодекс, обществена стратегия, това са незабавните ограничения, които българските жители чакат. "

Ако вземат трети мандат за сформиране на държавно управление, Българска социалистическа партия ще направи опит да сформира държавно управление, несъмнено не от позицията на първа политическа мощ, само че отново върху същите цели, добави още Свиленски.

" Темата за поддръжката на президентската двойка Радев - Йотова беше импортирана извън като тематика преди парламентарните избори. Това е част от акцията, която се водеше против Българска социалистическа партия ", съобщи Свиленски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР