Георги Стоянов и Владимир Коточев донесоха първата за България европейска

...
Георги Стоянов и Владимир Коточев донесоха първата за България европейска
Коментари Харесай

Европейските шампиони Георги и Владимир: Тези медали са за целият ни екип, на злато се спи най- удобно



Георги Стоянов и Владимир Коточев донесоха първата за България европейска купа при подрастващите в акробатиката. Състезателите  на клуб по спортна акробатика „ Бургас “ завоюваха безапелационно финала във типа „ двойки мъже “, възраст 11-17 години на шампионата на Стария континент за юноши и девойки, което се организира в италианския град Пезаро.

Освен това българите записаха още два финала във типовете „ двойки дами “. При 12-19 годишните Полин Петрова и Еванджелин Ясмин Михайлова се подредиха на 7-мо място.

Това е и позицията във финала на двойката ни дами 11-17 години - Магдалена Тодорова и Елена Хинкова.



„ Доста тежи този орден. Заслужаваше си целият труд, който положихме. Много се веселя за триумфа, който постигнахме. Мечтата ни беше просто да се качим на подиума, без значение на кое място ще сме, само че стъпихме на най-високото. Съчетанието по музиката на Майкъл Джаксън ни е най-любимо. Изключително сме щастливи, че показахме него във финала. Знаехме, че с него имаме доста по-голям късмет за орден. “, показа при завръщането си Георги Стоянов.

„ Победа – това се вижда от най-високото ходило на стълбичката. Мачкаш всички и си горделив със себе си. Много е хубаво. Следващата ни цел ще е да си запазим златото,  колкото можем. Съчетанието, което изиграхме във финала е сложено от Пламена Зайкова и го отработихме с Иван Карастоянов. Зад нас стои огромен екип, не са едни или двама души. Медалите ги посвещаваме на целият екип – треньори, на хората, които ни поддържат, на всички близки и най-много на нас, самите. Първата към този момент си сложих медала под възглавницата, тъй като на злато се спи най-удобно “, добави Владимир Коточев.



„ От диванчето, до момента в който ги гледах от страни видях най-хубавото – първото място. Трудна е да гледаш от страни. Емоцията е много огромна. В подготовката мъчно ни беше по време на карантините. Трудно беше да упражняваме в домашни условия. Последваха няколко травми. Добре, че бързо отшумяха и всичко е наред. Успяхме “, добави треньорката им Камелия Борисова, която беше с тях в Пезаро.

„ Доста вълнуващо и обезпокоеното ми беше пред тв приемника. Винаги сме до тях на съревнование. На огромен конгрес не можем да отидем целия екип. Надявахме се всичко да изпълнят съвършено. Знаехме, че в случай че това стане, те имат действителен късмет да влязат в тройката. След изиграването бяхме безусловно сигурни, че те са нашите първенци “, показа другият им ментор Мария Желева, която ги поддържаше тук в България.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР